Αλλοι 24 νεκροί στο Αιγαίο

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 0:34

ΑΘΗΝΑ

Τουλάχιστον 24 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 11 παιδιά, βρήκαν τον θάνατο χθες στο Αιγαίο, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σ' ένα ναυάγιο που συνέβη ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το πρακτορείο είχε μεταδώσει αρχικά πως σημειώθηκαν δύο διαφορετικά ναυάγια στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας και είχε ανακοινώσει συνολικό απολογισμό 35 νεκρών, όμως στη συνέχεια αναθεώρησε την πληροφορία κάνοντας λόγο για ένα μόνο ναυάγιο.

Στην τραγωδία αυτή, 24 μετανάστες καθ' οδόν για τη Λέσβο πνίγηκαν όταν το υπερφορτωμένο πλεούμενό τους ναυάγησε στα ανοικτά της τοποθεσίας Εντρέμιτ (Αδραμύττιο).

Αγνοείται η τύχη 12 προσώπων. Η τουρκική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες από αέρος και θαλάσσης γύρω από το Εντρέμιτ προσπαθώντας να ανακαλύψει επιζώντες, πρόσθεσε το Dogan.

Δύο άνθρωποι κατέστη δυνατό να διασωθούν.

Η οδός αυτή σπάνια χρησιμοποιείται από τους μετανάστες, όμως επέμειναν να την ακολουθήσουν επειδή οι χωροφύλακες έχουν πάρει μέτρα σε άλλα παραδοσιακά σημεία συγκέντρωσης των μεταναστών νοτιότερα, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η νέα αυτή τραγωδία συμπίπτει χρονικά με τη σύντομη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στην Άγκυρα η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία έφτασε για να ασκήσει πίεση στους Τούρκους να κάνουν περισσότερα για να επιβραδύνουν τη ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass