Αντιφασιστιστική συναυλία μαθητών

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2013 18:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:02
Ολοκληρώθηκε η συναυλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που έγινε στην Κεντρική πλατεία της πόλης με θέμα «Τσάκισε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτήν την πρωτοβουλία στέλνοντας μήνυμα καταδίκης και απομόνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τη συναυλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας στήριξαν καταδικάζοντας ταυτόχρονα την φασιστική Χρυσή Αυγή:
Οι επιτροπές αγώνα ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Λάρισας, οι Επιτροπές Αγώνα Βιοχημείας και Ιατρικής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας. Η Επιτροπή Αγώνα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.  5/μελή μαθητικά συμβούλια από το 2ο ΓΕΛ και τις λυκειακές τάξεις του 7ου Γυμνασίου.      Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.    Η Ομοσπονδία Γονέων. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.  Tο συνδικάτο Οικοδόμων. Μαθητές από τα Φροντιστήρια Αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου
Όπως τονίζεται στο ψήφισμα της σημερινής εκδήλωσης «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις σχολές. Όλοι οι μαθητές και σπουδαστές που βιώνουμε τη μιζέρια στο σπίτι, το χάλι του σχολείου, του πανεπιστημίου, του ΤΕΙ και βλέπουμε μπροστά μας το αβέβαιο μέλλον, όλοι εμείς είμαστε ίσοι, δεν μας χωρίζει το χρώμα ,η θρησκεία. Οι ναζί της Χρυσής Αυγής θέλουν να μας χωρίζουν για να μην βλέπουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα ,δηλαδή το σύστημα ,που γεννά τη φτώχεια μας ,την ανεργία , του πολέμους ,το ρατσισμό και το ναζισμό.
Αυτό το σύστημα έχει όνομα και το λένε : καπιταλισμό. Η Χρυσή Αυγή είναι με αυτό το σύστημα και τους εκμεταλλευτές, είναι τα μαντρόσκυλα τους. Χτυπάνε σήμερα τους μετανάστες αλλά αύριο θα χτυπάνε όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον τολμήσει να αντιδράσει. Το οργανωμένο κίνημα μπορεί και θα τους τσακίσει .Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και νεολαία όλοι μαζί σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να ζει ο λαός αδερφωμένος, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.
 
Δεν θα περάσουν λοιπόν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής την πόρτα από τα σχολεία και τις σχολές, έξω τα φασιστικά σύμβολα τους, οι σάπιες ιδέες τους. Απομονώνουμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής-Ανατρέπουμε το σύστημα που τους γέννησε».
Στη συναυλία συμμετείχαν τα μαθητικά συγκροτήματα: Ηχοφάλαγγα, Εναλλάξ, Αντίθετες Κατευθύνσεις, Σκιά, ο μαθητής Αποστόλης Ζαχόπουλος από το Συγκρότημα του Σ.Α.Σ.Λ., ο σπουδαστής του ΤΕΙ και μουσικός Θανάσης Τιφλιώρης. Ακούστηκαν τραγούδια ενάντια στον Φασισμό. Επίσης σε ταμπλό υπήρχαν σκίτσα, γελοιογραφίες, φωτογραφίες και στίχοι με το θέμα της συναυλίας. Όλοι οι νέοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν καταδίκασαν τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον βασικό τους φορέα τη Χρυσή Αυγή.
Χαιρετισμοί στη συναυλία έγιναν από τον Ζήση Γκαραλιάκο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων που κάλεσε από κοινού μαθητές – γονείς να δράσουν για τα δικαιώματά τους, κόντρα στο σύστημα και τους μηχανισμούς του, όπως η Χρυσή Αυγή. Από τον Ραφαήλ Κυριακόπουλο μαθητή μέλους της γραμματείας του Σ.Α.Σ.Λ που ανέφερε ένα σύντομο ιστορικό για τον φασισμό και κάλεσε τους μαθητές να βγάλουν συμπεράσματα από τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία αλλά και γι’ αυτούς που τόσα χρόνια τους έστρωσαν το έδαφος, με τα «έξω τα κόμματα», «απολιτίκ» κλπ. Τέλος στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Ρούσσας μέλος της Γραμματείας Λάρισας του ΜΑΣ ανέφερε:
«Το μέλλον της νέας γενιάς δεν μπορεί να είναι οι ουρές της ανεργίας και ο εργασιακός μεσαίωνας. Σε αυτό το πόλεμο το σύστημα έχει και τους βοηθούς του. Η σημερινή συναυλία είναι μία από τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για να γνωρίσουν οι μαθητές και οι σπουδαστές το βρώμικο ρόλο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, του Φασισμού. Μέσα σε αυτό το σύστημα έχει και η Χρυσή Αυγή το δικό της ρόλο, που είναι βρώμικος. Η Χρυσή Αυγή είναι το σκυλί του συστήματος, είναι με τους εκμεταλλευτές. (…) Αυτές οι σάπιες ιδέες προσπαθούν μέσα στα σχολεία να μπολιαστούν, μέσα στις σχολές. Έχουμε πείρα πως ξεπηδάνε. Μέσα από τον αγώνα που κάνουμε στα ΤΕΙ απέναντι στο σχέδιο Αθηνά υπήρχαν οι φωνές που καλούσαν σε ακομμάτιστο ανεξάρτητο αγώνα ,μακριά από τους εργάτες και των υπόλοιπο λαό ,κλεισμένη στους τοίχους του ΤΕΙ. Το πρόσχημα ήταν το καπέλο του αγώνα μας ,απέναντι στα σωματεία και τα συνδικάτα, το ΕΚΛ, το ΠΑΜΕ ,το ΜΑΣ. Χαρακτηριστικό ήταν η επίθεση που έγινε στο τραπεζάκι και τις αφίσες του ΜΑΣ στο ΤΕΙ. Μέσα από τα ανεξάρτητα φτιάχνονται τέτοιες φασιστικές φωνές. Έχουμε πείρα από τους αγανακτισμένους και τις πλατείες από τα συνθήματα τους «οι 300 στο Γουδί», εκεί γεννήθηκαν ,πάτησαν στην αγανάκτηση για να στρέψουν τον κόσμο στον ρατσισμό  
Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην αφήνουμε καμία ενέργεια τους αναπάντητη. Να τους αποκαλύπτουμε παντού, να τους απομονώνουμε μέσα στο κίνημα .Πολλές είναι οι ενέργειες που ο λαός έκανε στη άκρη την φασιστική Χρυσή Αυγή. Στο Πανεπιστήμιο της Σάμου μέσα σε Γενική Συνέλευση. Στο χωριό Τσαριτσάνη Λάρισας, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας και αλλού. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία πρέπει να είμαστε όλοι μαζί μία γροθιά ,σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία απέναντι στα αφεντικά και τους υποστηρικτές τους, όπως είναι οι φασίστες. Κίνημα μακριά από τις παρατάξεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, μακριά από της αυταπάτες ότι μέσα από μια άλλη κυβέρνηση «αριστερή», «αντιμνημονιακή» μπορεί να δεις αλλαγές. Κίνημα που θα φέρει τούμπα τους συσχετισμούς δύναμης και θα ανασυγκροτήσει τον αγώνα και το κίνημα .Κίνημα οργανωμένο σε κάθε τόπο δουλειάς ,σε κάθε σχολείο και σχολή που θα βάζει φρένο με τον αγώνα του στα σημερινά προβλήματα ,αλλά και θα ρίχνει το σύνθημα της αντεπίθεσης και της προοπτικής. Για να ζει ο λαός αδερφωμένος, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.»
Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και η επιτροπή Αγώνα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, όπου οι σπουδαστές δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συναυλία επειδή δουλεύουν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass