Η ποίηση…πάει πανεπιστήμιο

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2013 18:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:01

21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα ποίησης και  η «Ομάδα Ποίησης Φοιτητών/τριών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για 8η συνεχή χρονιά  δραστηριοποιήθηκε διαβάζοντας και …μοιράζοντας στίχους. Από νωρίς το πρωί στο κεντρικό κτίριο «Παπαστράτος» στο χώρο της Θόλου, παρέες φοιτητών των παιδαγωγικών τμημάτων έστησαν την «κολώνα της ποίησης» όπως την έχουν ονομάσει από την πρώτη χρονιά αυτής της δράσης. Φέτος στήθηκε ένα διπλό ταμπλό στο οποίο φοιτητές/τριες  κατέθεσαν στίχους είτε αγαπημένων ποιητών/τριών είτε τόλμησαν κάποιες να  δημοσιοποιήσουν δικούς τους στίχους.

 Παράλληλα κάλεσαν φοιτητές και μέλη ΔΕΠ αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν στη δράση αυτή. Στόχος της δράσης είναι να νιώσουν οι συμμετέχοντες δημιουργικοί και να εκφράσουν αυτή τη δημιουργικότητα. 60 φοιτητές/τριες σχημάτισαν ομάδες και κατά τη διάρκεια της μέρας επισκέφτηκαν γραφεία μελών ΔΕΠ, το γραφείο του Πρύτανη κ. Μεσσήνη και άλλα γραφεία και μοίρασαν στίχους ενημερώνοντας για τον εορτασμό της ημέρας ποίησης.  Στην αίθουσα «Σκουβαρά» επίσης συγκεντρώθηκαν φοιτητές και διάβασαν στίχους. Σε κεντρικά σημεία του κτιρίου υπήρξε το κείμενο του Π. Σταθόγιαννη που ακολουθεί. Οι φοιτητές  έδειξαν ενθουσιασμό καθώς δήλωσαν ότι «πανεπιστήμιο δε σημαίνει μόνο μάθημα, αλλά και δράση πολιτισμού, επικοινωνία με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις και παιχνίδι φαντασίας». Τη δράση αυτή εμψυχώνει από το 2006 η Αναπληρώτρια καθ. του ΠΤΠΕ Τσιλιμένη Τασούλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass