Καταργήθηκε Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών

*ΣΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ *ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2024 13:21

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Φαρσάλων αντιδρά στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου.

Σε επιστολή, την οποία υπογράφει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αστέριος Μολόχας, καταγγέλλονται «η υποχρηματοδότηση της παιδείας, τα κενά σε εκπαιδευτικούς και οι συγχωνεύσεις σχολείων».
Οι γονείς καλούν τη Δημοτική Αρχή, τους βουλευτές και όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της απόφασης, που θεωρούν «αντιπαιδαγωγική και αντίθετη στα συμφέροντα των μαθητών και μαθητριών».
Στην επιστολή αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η χρονιά στο σχολείο μας ξεκινά με προβλήματα, σε κλίμα συγχωνεύσεων, υποχρηματοδότησης της παιδείας, με κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και στις υλικοτεχνικές υποδομές.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στη βούληση της κυβέρνησης να καταργήσει το τμήμα της Κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας, στέλνοντας στο 1ο Λύκειο τρεις μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.
Με τον τρόπο αυτόν υποβαθμίζει το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών, αλλάζει τον σχεδιασμό των οικογενειών τους και εμποδίζει την ομαλή προετοιμασία τους σε μια κρίσιμη χρονιά γι’ αυτούς.
Η κυβέρνηση βάζει στη ζυγαριά κόστους – οφέλους τα δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών, και με βάναυσο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο δείχνει ολοφάνερα πως γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις ανάγκες των παιδιών για μόρφωση και τις οικογένειές τους. Τα παιδιά μας γι’ αυτούς είναι κόστος – λες και δεν έχει ματώσει αυτός ο λαός να χρυσοπληρώνει για να έχει σχολεία. Όμως, την ίδια ώρα μπουκώνει με δισεκατομμύρια μεγαλοεπιχειρηματίες.
Είναι πρόκληση και εκτός τόπου και χρόνου η προσπάθεια να μας πείσουν πως είναι για το καλό των μαθητών και  μαθητριών να τους στοιβάζουν σε 27άρια τμήματα ή να τους αλλάζουν σχολικό περιβάλλον χιλιόμετρα μακριά. Η θέση του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης μόνο θυμό προκαλεί.
Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών που θίγονται – σήμερα αυτοί, αύριο κάποιοι άλλοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass