Λίστες για τα Δημοτικά που συμμετέχουν στα σχολικά γεύματα

*ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΣΤΙΣ 5.453 ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 16:10

Ο θεσμός των Σχολικών Γευμάτων συνεχίζεται και αυτή τη σχολική χρονιά. Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Παιδείας καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αποστείλουν μέχρι τις 23 Αυγούστου τη λίστα των σχολείων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα χωρίς να ξεπερνά των ανώτατο αριθμό μερίδων που έχει ήδη οριστεί.

Μάλιστα, στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι προτεραιότητα έχουν οι σχολικές μονάδες που ήδη συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αν υπάρχει περίσσευμα τότε και μόνο τότε θα ενταχθούν νέα σχολεία στο πρόγραμμα. Όσον αφορά τον νομό Λάρισας ο μέγιστος αριθμός γευμάτων που μπορούν να παρέχονται ημερησίως σε σχολεία της Λάρισας, της Αγιάς, του Κιλελέρ, των Τεμπών και της Φαρκαδόνας ανέρχονται σε 5.453. Πιο αναλυτικά, τα σχολεία της Λάρισας δικαιούνται 3.452 γεύματα, της Αγιάς 432, του Κιλελέρ 705, των Τεμπών 454 και της Φαρκαδόνας 410.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι σχολικές μονάδες οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, θα συμμετέχουν κατά προτεραιότητα και κατά το σχολικό έτος 2024-25. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες μερίδες μετά την ένταξη όλων των ανωτέρω σχολικών μονάδων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να εντάξουν νέες σχολικές μονάδες από τους Δήμους του κάτωθι πίνακα, σύμφωνα με τα εξής ενδεικτικά κριτήρια:
-σχολικές μονάδες που στεγάζονται σε γειτονιές που παρουσιάζουν σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα,
-σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μαθητών που ζουν σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο φτώχειας,
-σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μαθητών που ζουν σε συνθήκες σοβαρής υλικής αποστέρησης,
-σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν αυξημένο αριθμό μαθητών που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα υπολογίσουν τον αριθμό όλων των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών που φοιτούν στις σχολικές μονάδες που θα συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα και ο συνολικός αριθμός όλων των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών που φοιτούν στις προτεινόμενες σχολικές μονάδες δε θα πρέπει επ’ ουδενί να ξεπερνά τον συνολικό αριθμό γευμάτων που προτίθεται να διαθέσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Επίσης οφείλουν να αποστείλουν τον συμπληρωμένο πίνακα EXCEL μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 στις οικείες Περιεφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες θα πρέπει να ενσωματώσουν σε έναν ενιαίο πίνακα, όλες τις προτάσεις των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπ/σης της περιοχής ευθύνης τους και να τον αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση spudonpe@minedu.gov.gr μέχρι τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass