«Λίφτινγκ» σε σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι

* Πραγματοποιούνται επισκευές, συντηρήσεις, μονώσεις και ελαιοχρωματισμοί από συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2024 15:15

Της Νατάσας Πολυγένη

Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές στο πρώτο κουδούνι.

Με ένα ευρύ πρόγραμμα εργασιών που περιλαμβάνει καλλωπισμό αλλά και επισκευές και συντηρήσεις, τα συνεργεία του τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, έχουν πιάσει δουλειά από τις αρχές Ιουλίου, δίνοντας προτεραιότητα σε παιδικούς σταθμούς, που ξεκινάνε νωρίτερα τη λειτουργία τους.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ηρακλής Γερογιώκας μιλά στην «Ε» για το «λίφτινγκ» των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει «Οι Διευθύνσεις Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία και συντονισμό των αρμοδίων Τμημάτων, υλοποιούν το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, ένα ευρύ πρόγραμμα εργασιών για τον καλλωπισμό, τη βελτίωση και την επισκευή/συντήρηση σχολικών μονάδων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Έχει δοθεί προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς και τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση της καθημερινότητας των οικογενειών με μικρά παιδιά.
Οι εργασίες εκτελούνται από το Τμήμα Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών».
Πιο αναλυτικά, σημείωσε πως αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται αυτοψίες για εργασίες επισκευής/υγρομόνωσης σε 12 σχολικά συγκροτήματα, για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς. Τα σχολικά συγκροτήματα είναι τα εξής: 19ο Νηπιαγωγείο, 28ο και 37ο Νηπιαγωγείο, 43ο Νηπιαγωγείο, 31ο Νηπιαγωγείο, Γυμναστήριο 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, 17ο Δημοτικό, 31ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 8ο Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο και 6ο Λύκειο Λάρισας.
Παράλληλα, εκτελείται ένα ευρύ πρόγραμμα χρωματισμών αιθουσών, σε δεκάδες σχολικά συγκροτήματα της πόλης, όπου έχουν τοποθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας διαδραστικοί πίνακες. Έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα επισκευών-συντήρησης παιδικών σταθμών για την προσαρμογή στο νέο θεσμικό πλαίσιο. Η Α’ φάση περιλαμβάνει 12 παιδικούς σταθμούς και ήδη πραγματοποιούνται εργασίες στον 3ο και τον 5ο Παιδικό Σταθμό.
Αναφορικά με επιμέρους, πιο επείγοντα, αιτήματα σχολικών μονάδων, τονίζει ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες χρωματισμού των εσωτερικών χώρων στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, στο πλαίσιο των εργασιών επισκευής λόγω του σεισμού, έγινε η τοποθέτηση προστατευτικής περίφραξης (κάγκελα) στο 13ο Δημοτικό Σχολείο και γίνεται η αντικατάσταση της εξωτερικής θύρας εισόδου στο Γυμνάσιο Κοιλάδας.
Τέλος, είναι σε εξέλιξη οι καθαιρέσεις (γκρεμίσματα) στο κτίριο της Παιδικής Στέγης, στο πλαίσιο του έργου για την επισκευή του -που θα στεγάσει δύο νηπιαγωγεία.
Ο αντιδήμαρχος καταλήγοντας τονίζει ότι «η ασφάλεια των μαθητών είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, γι’ αυτό και ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες ώστε με το πρώτο κουδούνι να μην υπάρχουν προβλήματα, ενώ στόχος είναι μέσω των παρεμβάσεων και η δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος για μια ποιοτική καθημερινότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass