Ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2024 16:11

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Υποστήριξης (Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΠ Υγείας και «Βοήθεια στο Σπίτι») ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας και Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Ελασσόνας με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερωτικές ομιλίες και βιωματικές δράσεις για ψυχοκοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα και υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2024, κατόπιν αιτημάτων από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Στόχος των επισκέψεων ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών, γονέων και εκπαιδευτικών πάνω σε εκπαιδευτικά και ψυχοκοινωνικά θέματα, δίνοντας την ευκαιρία στο σχολείο να υιοθετήσει σταδιακά έναν ρόλο υποστηρικτικό και προληπτικό, μειώνοντας τις πιθανότητες για εκδηλώσεις ακραίων μορφών συμπεριφοράς που θα εμπόδιζαν την προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών για αυτονομία και δημιουργική ζωή. Επίσης, μελλοντικός στόχος μέσω των επισκέψεων είναι η απόκτηση από τον/την μαθητή/μαθήτρια καλύτερης γνώσης των συναισθημάτων του/της, καθώς και η αύξηση της αυτοπεποίθησή του/της πάνω στις ατομικές και κοινωνικές του/της δεξιότητες.
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της πόλης της Ελασσόνας, αλλά και των Λιβαδίου, Δομενίκου, Λουτρού, Κρανέας, Ολυμπιάδας, Τσαριτσάνης και Λυκουδίου, από τα στελέχη των κοινωνικών δομών, προσφέροντας ένα πλαίσιο στήριξης και αποδοχής για τον/την μαθητή/μαθήτρια και την οικογένεια.
Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία αφορούσαν στον σχολικό εκφοβισμό (bullying), τη διαφορετικότητα - άτομα με αναπηρία, τα συναισθήματα και τους τρόπους διαχείρισης των «δύσκολων» συναισθημάτων και τον κοινωνικό αποκλεισμό-κοινωνικές ανισότητες στο σχολικό περιβάλλον.
Τις εποικοδομητικές ενημερώσεις και αποτελεσματικές παρεμβάσεις συντόνισαν τα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Υποστήριξης (Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΠ Υγείας και «Βοήθεια στο Σπίτι») του Δήμου Ελασσόνας:
* Αγοραστού Μαρίνα-Ειδικός Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας.
* Ανδρεάδου Κυριακή-Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας.
* Λέτσιου Αφροδίτη-Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΠ Υγείας.
* Μαμανού Βάσω-Κοινωνική Λειτουργός του «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στις επισκέψεις των σχολείων παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας κ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα Ευφροσύνη, η οποία μετά τις ευχαριστίες της προς τους εκπαιδευτικούς για το κάλεσμά τους επισήμαινε ότι ο Δήμος Ελασσόνας βρίσκεται πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τις μαθήτριες και στις οικογένειές τους, με στόχο τη συνέχεια των δράσεων Προαγωγής Υγείας και Εκπαίδευσης τη νέα σχολική χρονιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass