Μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών για το 1ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο στη Λάρισα

*ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΚΟΥΔΟΥΝΙ» ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ *ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 120 ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ *ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2024 14:11

Της Νατάσας Πολυγένη
Αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των Λαρισαίων μαθητών για το 1ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο, που θα ανοίξει τις πόρτες του την 1η Ιουλίου και για μια εβδομάδα θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Στ’ Δημοτικού και την Α’ Γυμνασίου, να γνωρίσουν τα μαθηματικά και τη σύνδεσή τους με άλλες επιστήμες, με έναν διαφορετικό τρόπο.

Στη λειτουργία του 1ου Καλοκαιρινού Σχολείου Μαθητών και στις δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκειά του αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας και διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Ζέρβας, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας κ. Σωτήρης Τερζόπουλος, η γενική γραμματέας της ΕΜΕ Λάρισας κ. Νάντια Θέου και η μαθηματικός και υπεύθυνη του προγράμματος του Μαθηματικού Σχολείου κ. Σταυρούλα Μπακαρού.
Ο πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας εξήγησε ευθύς εξαρχής ότι ο στόχος της λειτουργίας του Μαθηματικού Σχολείου είναι τα παιδιά να διδαχτούν πολύ σημαντικές έννοιες των μαθηματικών σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, που με τη λήξη του προγράμματος, θα έχουν την αίσθηση ότι βίωσαν μια αξέχαστη εμπειρία.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Ο στόχος είναι διπλός και υψηλός. Από τη μια οι μαθητές θα διδαχτούν πολύ σημαντικές έννοιες των μαθηματικών σε προχωρημένο επίπεδο και από την άλλη θα παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν αναφορά στις θετικές επιστήμες. Όλα αυτά θα γίνουν με τη βοήθεια 50 εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 9 π.μ. μέχρι και τη 1:30 το μεσημέρι, θα γίνεται διάλειμμα στις 10:30 π.μ., όπου θα προσφέρονται σνακ, νερά και χυμοί και θα ακολουθούν οι δραστηριότητες πάντα υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών».
Όσον αφορά τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλο και οι θέσεις σχεδόν έχουν καλυφθεί, με ελάχιστες να απομένουν κενές. Συνολικά 120 παιδιά θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στο 1ο Καλοκαιρινό Μαθηματικό Σχολείο, που θα στεγάζεται στο 4ο Λύκειο Λάρισας και όσοι επιθυμούν μπορούν τις επόμενες ημέρες να υποβάλουν αίτηση.
«Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε θεματικές ενότητες όπως τη Δευτέρα με την άλγεβρα, Τρίτη θεωρία αριθμών, Τετάρτη Συνδυαστική και αναλλοίωτα, Πέμπτη θα εμβαθύνουν στη γεωμετρία και την Παρασκευή θα δώσουμε στα παιδιά κάποια θέματα μαθηματικών διαγωνισμών. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να συμμετέχουν, να έχουν αυτή τη μοναδική εμπειρία και να κοινωνικοποιηθούν μέσα από αυτό το σχολείο. Θα γνωρίσουν συμμαθητές τους με τους οποίους έχουν κοινά ενδιαφέροντα και θα κάνουν φιλίες», τόνισε η υπεύθυνη για το Μαθηματικό Σχολείο, κ. Σταυρούλα Μπακαρού.
Στη διασύνδεση των μαθηματικών με άλλες επιστήμες αναφέρθηκε η γενική γραμματέας της ΕΜΕ Λάρισας κ. Νάντια Θέου.
«Μέσα στην προσπάθεια που κάνει γενικά η Μαθηματική Εταιρεία να αναδείξει τη διασύνδεση των μαθηματικών με τις άλλες επιστήμες, αποφασίσαμε στο Μαθηματικό Σχολείο τα παιδιά να δουν πώς συνδέονται τα μαθηματικά και με άλλες επιστήμες, όπως μετεωρολογία, αστροπαρατήρηση, ρομποτική, ζωγραφική και εικονική πραγματικότητα, αλλά και δραστηριότητες όπως κυνήγι θησαυρού μέσω επίλυσης μαθηματικών γρίφων, μπριτζ και λογοτεχνία. Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες θα δώσουν στα παιδιά κίνητρο να ασχοληθούν με τα μαθηματικά, να τα αγαπήσουν έξω από τη σχολική τάξη και πιστεύουμε ότι θα ενθουσιαστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Είναι άλλη μια δραστηριότητα της Μαθητικής Εταιρείας στο πλαίσιο του να ενισχύσει τη διάθεση των μαθητών να ασχοληθούν με τα μαθηματικά, αυτή τη φορά όχι με την πίεση και το άγχος που έχουν όσοι ασχολούνται με τα μαθηματικά πριν από εξετάσεις, χωρίς να χρειάζεται να γράψουν έναν καλό βαθμό. Απλά για να καταλάβουμε ότι τα μαθηματικά είναι ένας τρόπος για να μαθαίνεις και να σκέφτεσαι», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΜΕ, κ. Σωτήρης Τερζόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass