Η προσχολική θεμέλιος λίθος για την εκπαίδευση

Η ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟ 8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2022 14:06

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λάρισα, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το 8ο Νηπιαγωγείο, μία πλήρως ανακαινισμένη και τεχνολογικά εξοπλισμένη σχολική μονάδα. Δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της διευθύντριας Θεοδώρας Κάλλα, των εκπαιδευτικών του 8ου Νηπιαγωγείου και της Υπουργού για τα Σχέδια Δράσης, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική εκπαίδευση. Στο 8ο Νηπιαγωγείο δύο Σχέδια Δράσης υλοποιούνται και αφορούν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της σχολικής μονάδας και της τοπικής κοινωνίας.


Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων (ΕΔ), ένα νέο μάθημα που εντάχθηκε στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, θέτουν στο επίκεντρο την καλλιέργεια δεξιοτήτων, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην αποτελούν απλά παθητικούς αποδέκτες γνώσης, αλλά να μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις γνώσεις τους, πώς να ανακαλύπτουν νέα γνώση, πώς να θέτουν στόχους, πώς να συνεργάζονται, αλλά και να λαμβάνουν πρωτοβουλίες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την υπουργό Παιδείας στην εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο. Η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική ηλικία μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο προσφέρει πλεονεκτήματα, τα οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν σε κάποια άλλη ηλικιακή φάση. Συζητήθηκε, επίσης, η έλλειψη σχολικών νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ο άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη, καθώς και η ύπαρξη μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες/τραπεζοκόμους/σχολικούς βοηθούς) στα Νηπιαγωγεία. Τέλος, η Υπουργός ενημερώθηκε για την εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στις 4 Μαΐου για την κάλυψη των αναγκών του Νηπιαγωγείου, αλλά και για τον μαραθώνιο για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον τοπικό όμιλο για την Unesco ν. Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass