Αναψαν «φωτιές» οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΔΗΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ - ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΘΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2022 13:15

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας, η προσφυγή της παράταξης των ΑΔΗΚ για ορισμό διοίκησης που θα αναλάβει να προκηρύξει εκλογές σε άλλο χρόνο, στο Πρωτοδικείο της Λάρισας, δυναμίτισε το κλίμα, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της ΟΛΜΕ και της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ. Με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την κίνηση αυτήν των εκπαιδευτικών που δεν είναι καν μέλη της διοίκησης του σωματείου και την καταγγέλλουν ως αντιδημοκρατική.


Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ αναφέρει: «Ύστερα από την άρνηση της Κυβέρνησης να αποδεχτεί το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για παράταση της θητείας των υφισταμένων Δ.Σ. των συνδικάτων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα Δ.Σ. των σωματείων μπορούσαν είτε να προσφύγουν τα ίδια, με απόφασή τους, στο Πρωτοδικείο για παράταση θητείας, είτε να προκηρύξουν εκλογές.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας απολύτως δημοκρατικά αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές και έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διενέργεια αρχαιρεσιών την Τετάρτη 9/2/2022.
Παρόλα αυτά, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι συνάδελφοι, οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη του εκλεγμένου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να διοριστούν οι ίδιοι ως διορισμένο Δ.Σ.!
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την κίνηση αυτήν των συγκεκριμένων συναδέλφων, ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική. Καλούμε τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Λάρισας σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα απαράδεκτα αυτά σχέδια». Τη στήριξή της στην ΕΛΜΕ Λάρισας και την καταδίκη της προσφυγής στη δικαιοσύνη των ΑΔΗΚ για τον διορισμό διοίκησης στο σωματείο, εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι μέλος της θα παραστεί στη δίκη που γίνεται αύριο Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Λάρισας. Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσφυγή στη δικαιοσύνη κάποιων συναδέλφων, που δεν είναι καν μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, τη στιγμή μάλιστα που έχουν προκηρυχθεί εκλογές για νέο Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022. Μάλιστα ζητούν από τη δικαιοσύνη να διορίσει τους εαυτούς τους ως νέα Διοίκηση! Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή τους δικάζεται στις 7 Φεβρουαρίου κι οι εκλογές στην ΕΛΜΕ διεξάγονται δύο μέρες μετά. Με απόφαση της Κυβέρνησης, ύστερα από αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λόγω της πανδημίας, είχε δοθεί παράταση σε όλα τα Δ.Σ. μέχρι 31-12-21. Είναι αδιανόητο να ζητείται διορισμός Διοίκησης, τη στιγμή που η ΕΛΜΕ Λάρισας λειτουργώντας πέρα για πέρα νόμιμα προκήρυξε εκλογές. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά κ.λπ.) την ΕΛΜΕ Λάρισας, απέναντι στις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις για διορισμό Διοίκησης, που θυμίζουν άλλες εποχές. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα παραστεί στη δίκη που γίνεται αύριο Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Πρωτοδικείο Λάρισας».
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Να σημειωθεί ότι στις κάλπες προσέρχονται οι καθηγητές την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Λάρισας. Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του σωματείου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στον χώρο του 6ου ΓΕΛ Λάρισας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου από τις 2 το μεσημέρι έως τις 7:30 το απόγευμα στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας (πρώην 1ο ΓΕΛ). Η κατάθεση των ψηφοδελτίων των Παρατάξεων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Οι εκλογές θα διεξαχθούν διά ζώσης και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της Covid-19.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass