«Ανοργάνωτη και ασυγκρότητη η Ε.Λ.Μ.Ε.»

ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗΣ ΔΑΚΕ…

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2020 16:25

«Τα καμώματα της πολιτικής αλαζονείας της Δ.Α.Κ.Ε. αφήνουν την Ε.Λ.Μ.Ε. της Λάρισας ασυγκρότητη και ανοργάνωτη σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΕΚ Λάρισας.

Ταυτόχρονα η ΠΕΚ απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκφράζονται στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε., με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών και με σεβασμό στην απόφαση των συναδέλφων και τη βούλησή τους για την εκπροσώπηση σε αυτό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που οδηγούν σε απαξίωση της οργανωμένης έκφρασης των καθηγητών.

«Συσσωρευμένα και νέα εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα απαιτούν άμεσα αντιμετώπιση. Η συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης επιφέρει αρνητικές αλλαγές. Υποβάθμισε τα πτυχία των ελληνικών Α.Ε.Ι., ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση, παραμένει δυσχερές το εργασιακό καθεστώς. Χρηματοδότηση για την Παιδεία, ασφαλιστικό, μισθολογικές απώλειες, υποδομές σχολείων, διορισμοί, τιμωρητική διάταξη των αναπληρωτών, επιμόρφωση, προσφυγική εκπαίδευση φαίνεται να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Εμείς υποστηρίζουμε την αρχή της αντιπροσωπευτικής αναλογικής συγκρότησης, με βάση τη δύναμη των παρατάξεων όπως εκφράστηκε στις εκλογές. Θα συνεχίσουμε να επιζητούμε με συλλογική δράση τη δημοκρατική σύνθεση ιδεών και απόψεων, για ένα συνδικάτο που θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους συναδέλφους/-ισσες, όπως αξίζει σε επιστήμονες και μέλη δημοκρατικού και δημιουργικού συνδικάτου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass