Κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Καλλιθέας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2019 15:58

Σε κατάληψη του Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Καλλιθέας προχώρησαν οι μαθητές μετά από απόφαση που έλαβαν στη γενική τους συνέλευση την περασμένη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο αλλά και για τις ελλείψεις καθηγητών.

Στην ανακοίνωση του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου επισημαίνονται τα εξής: «Ένα καίριο ζήτημα που μας απασχολεί είναι η έλλειψη καθηγητών και μάλιστα ομάδων προσανατολισμού, γεγονός που επιφέρει πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης και την ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Έχει παρέλθει ένας μήνας σχολικής ζωής και υπάρχουν σχολικά τμήματα που έχουν τρία και τέσσερα κενά ημερησίως λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Υποβαθμίζεται λοιπόν ο ρόλος του σχολείου ως κύρια εκπαιδευτική δύναμη και απαξιώνεται η δημόσια εκπαίδευση, στρέφοντας τους μαθητές σε όλο και εντατικότερα συμπληρωματικά μαθήματα (φροντιστήρια, ιδιαίτερα). Πρόκειται για κατάσταση που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, καθώς και πέρυσι υπήρχε η ίδια έλλειψη στην ειδικότητα της Χημείας.

 Ένα ακόμη βασικό μας αίτημα είναι η αναβάθμιση σχολικών υποδομών. Συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες αφού δε έχουν αντικατασταθεί στα τόσα χρόνια λειτουργίας του σχολείου (π.χ. ραγισμένα παράθυρα κ.λπ). Ακόμη αναγκαίο καθίσταται το βάψιμο τόσο στους εξωτερικούς όσο και σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους για λόγους αισθητικής και καθαριότητας. Τονίζουμε, ωστόσο, ότι το κύριο αίτημά μας είναι η κάλυψη των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού.

Με την ενέργειά μας λοιπόν, αυτή εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας αλλά και ζητούμε την άμεση διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass