Ζητούν επικαιροποίηση των πινάκων προσλήψεων και διορισμού

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2019 22:10

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας προχώρησαν χθες το πρωί μέλη της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών – Ωρομίσθιων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018 – 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018. Όπως τόνισαν χθες και κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον Περιφερειακό Διευθυντή Δρα Γεώργιο Δοδοντσάκη, όπου του παρέδωσαν υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους, εάν εφαρμοστεί η απόφαση αυτή χιλιάδες αναπληρωτές θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που παρέδωσαν, ζητούν από το Υπουργείο να ανοίξει άμεσα την πλατφόρμα για νέες αιτήσεις, να επικαιροποιηθούν οι περσινοί πίνακες, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας εκπαιδευτικός και να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των δυσπρόσιτων σχολείων.

Διεκδικούν επίσης την κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβρη, την εξίσωση (προς τα πάνω) των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, ζητώντας ταυτόχρονα 33.000 μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Η Πρωτοβουλία και χθες απηύθυνε κάλεσμα σε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να πάρουν άμεσα θέση και να στηρίξουν έμπρακτα τα αιτήματά τους, ενώ το επόμενο βήμα είναι η κινητοποίηση στη ΔΕΘ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass