Κινητοποίηση για τις εστίες στη Λάρισα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2019 15:16

Για τον κανονισμό λειτουργίας των φοιτητικών εστιών, το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φοιτητές για τα δωμάτια και την έλλειψη κλινών διαμαρτύρεται ο Σύλλογος οικότροφων φοιτητικών εστιών Λάρισας, που ζητά από την κυβέρνηση, τις πρυτανικές αρχές, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές να δώσουν άμεσα λύση στα προβλήματα των εστιών και συνολικά στο οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγασης.

Μάλιστα, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου προχωρά σε κινητοποίηση έξω από το γραφείο φοιτητικής μέριμνας. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και εκατοντάδες φοιτητές, δικαιούχοι φοιτητικής εστίας, θα αναγκαστούμε να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη! Με το «καλημέρα» κάθε εστιακός φοιτητής αναγκάζεται να πληρώσει το ποσό των 400€ για μονόκλινο και 150€ για δίκλινο. Σε αντίθετη περίπτωση η διοίκηση του ιδρύματος αρνείται να μας παραδώσει το κλειδί του δωματίου μας! Φοιτητές με άνεργους γονείς, με μηδενικό εισόδημα (!) κινδυνεύουμε να μείνουμε στον δρόμο!

Την ίδια στιγμή που εμείς βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη, δεκάδες συμφοιτητές μας πετάχτηκαν ήδη έξω από την εστία, μέσα στο καλοκαίρι, λόγω του απαράδεκτου κανονισμού φοίτησης! Φοιτητές που φεύγουν πριν την εαρινή εξεταστική για να δουλέψουν σεζόν ή κόβονται στα εργαστήρια γιατί εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους αποκλείονται από τις εστίες γιατί δεν έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του έτους τους! Η στάση της διοίκησης είναι προκλητική αφού δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν στα δωμάτιά τους ούτε καν για την εξεταστική του Σεπτέμβρη, πριν την είσοδο των πρωτοετών. Δηλαδή δεκάδες δωμάτια θα είναι όλο τον Σεπτέμβρη άδεια και οι φοιτητές χωρίς στέγη!

Για τους εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν σε τμήματα της πόλης μας τα διαθέσιμα δωμάτια στην εστία δεν αρκούν ούτε για ζήτω! Κάθε χρόνο πάνω από 200 φοιτητές δεν γίνονται δεκτοί λόγω έλλειψης δωματίων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass