Βραβεύτηκε η δημιουργία και το ταλέντο

ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 8ου ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2019 22:14
H πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Ευαγγ. Λιακούλη μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, στη συγκινητική στιγμή βράβευσης των μαθητών των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων H πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Ευαγγ. Λιακούλη μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, στη συγκινητική στιγμή βράβευσης των μαθητών των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων

Με νιάτα πλημμύρισε χθες το πρωί το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών και σχολείων που διακρίθηκαν στον 8ο Καλλιτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ με τίτλο «Από το εγώ στο εμείς με όχημα την τέχνη».

Σε μια εκδήλωση-γιορτή μαθητές όλων των βαθμίδων ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους στη μουσική, τη ζωγραφική, τον χορό και το τραγούδι αποσπώντας τα συγχαρητήρια και το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των εκπαιδευτικών και των συμμαθητών τους. Μια γιορτή που είχε χαρά, ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση, καθώς η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Ευαγγελία Λιακούλη μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό ανέβηκαν στη σκηνή μαζί με τους μαθητές των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων και τους βράβευσαν για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους πρόσφεραν και ένα ποδήλατο.

Συγκινημένη η κ. Λιακούλη στον χαιρετισμό της, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν με τα έργα τους στον διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη μπορεί να ενώσει. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη λειτουργία του Εργαστηρίου Ζωής που μπορεί να ξεκίνησε ως μια προσωπική ιδέα αλλά έχει μετατραπεί σε συλλογικό στοίχημα και ένας τόπος όπου παράγεται πολιτισμός, τέχνη, ζωή.

Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός σημείωσε ότι τα παιδιά απέδειξαν ότι όταν ενώνουν δυνάμεις μπορούν να κερδίσουν το μέλλον τους. «Είστε το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών. Να διεκδικείται αυτό που θέλετε και να μένετε μακριά από πειρασμούς» είπε ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στους μαθητές και έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Τα παιδιά συνεχάρησαν με τη σειρά τους και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτ. Βούλγαρης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Ιωάννης Καψάλης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία του θέματος του διαγωνισμού και μίλησαν για τον θεσμό αυτό που κάθε χρόνο δυναμώνει. Τον χαιρετισμό του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γ. Δοδοντσάκη μετέφερε ο κ. Βούλγαρης.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με επαίνους και τα παιδιά που τα έργα τους διακρίθηκαν από την ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό βραβεύτηκαν με ποδήλατα και κράνη, καθώς και με δωροεπιταγές βιβλίων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορούς και τραγούδια καθώς και προβολή ταινίας μικρού μήκους.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Τιμητικές Βραβεύσεις έλαβαν: Νηπιαγωγείο Λητώ, Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη, 12ο Γυμνάσιο, 1ο ΓΕΛ Λάρισας, 2ο ΓΕΛ Λάρισας ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων) του 3ου Γυμνασίου Λάρισας.- ΕΕΕΚ Λάρισας.

ΒΡΑΒΕΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-1ο βραβείο: 1ο Δημοτικό σχολείο Αμπελώνα, Θεοδώρα Τσότσα, Μαρία Μπαρμπαγιάνη, Πάολα Χύτσκα.

-2ο βραβείο: 1ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, Ιωάννα Γκουτζαηλία, Δανάη Ζαρμακούπη.

-3ο βραβείο: Δημοτικό σχολείο Τερψιθέας, Μιχαέλα Πλίτση, Αννα-Μαρία Τζίκα, Νικόλας Παππαδάκος.

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

-1ο βραβείο: 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, Φωτεινή Βλούχου, Πολυξένη Μπουζούκη.

-2ο βραβείο :1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, Βάια Ντούρα, Ευθυμία Τζουμάνη, Ευαγγελία Ψαρογιώργου.

-3ο βραβείο: Γυμνάσιο Ελασσόνας, Μαρία Σερετίδη.

ΛΥΚΕΙΑ

-1ο βραβείο :1ο ΓΕΛ Λάρισας Χρήστος Πασιάνας, Χριστίνα Γεωργατζά.

-2ο βραβείο:2ο ΓΕΛ Λάρισας Χρύσα Ζαφειρούλη, Ειρήνη Δαρδούμπα, Ξανθή Γεωργούση.

-3ο βραβείο: 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας, Μαρία Καραγώγου.

Στο φουαγιέ του Ωδείου λειτουργούσε έκθεση με όλα τα έργα των μαθητών.

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass