Από την Ελασσόνα στην κορυφή της ρομποτικής

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2019 15:30

Τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου επισκέφτηκαν μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας, μετά από πρόσκληση του δημάρχου, με αφορμή το πρώτο βραβείο καλύτερης ιδέας στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής WRO.

Οι μαθητές Σεμερτζίδης Ζαχαρίας, Πνευματικός Κωνσταντίνος, Πλιάτσικας Μιλτιάδης, Παπαγιάννη Ζωή, Τσιτσάνης Γρηγόρης, Σολωμού Γαβριέλα, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ. Πέτρο Δημοβέλη παρουσίασαν στον κ. Ευαγγέλου την πρόταση με την οποία κέρδισαν στον διαγωνισμό και συζήτησαν για την εκπαίδευση με βάση την επιτυχία τους αυτή.

Ο κ. Ευαγγέλου δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πως «η επιτυχία των μαθητών της Ελασσόνας είναι επιτυχία της ελληνικής επαρχίας, η οποία πολλές φορές και στον χώρο της εκπαίδευσης θεωρείται από τους κυβερνώντες ως δεύτερη κατηγορία».

Η ομάδα «Intelligent Schoolmates» είναι μια ομάδα αποτελούμενη από 6 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας με βασικό στόχο τη μετατροπή της σχολικής ζωής σε πιο εύκολη, ασφαλή και λειτουργική χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογικές μεθόδους. Το σύστημα «Smart School» αποτελείται από ένα υβριδικό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει τους μαθητές με ασφάλεια στο σχολείο, τον έξυπνο τροχονόμο, ο οποίος μέσω του αισθητήρα υπέρυθρων μπορεί και σταματάει αυτοκίνητα και άλλα οχήματα όταν εκείνα έχουν υπερβεί ένα καθορισμένο όριο ταχύτητας και θεωρούνται επικίνδυνα για τους πεζούς. Τα παιδιά με την προσέλευσή τους στη σχολική αίθουσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή «Card Reader», η οποία είναι βασισμένη στη λειτουργία των πλέον ευρέως διαδεδομένων τερματικών μηχανημάτων (POS) να αναγνωρίζει τους μαθητές που εισήρθαν στην αίθουσα και έτσι να περνάει τις απουσίες που μετά από ένα συγκεκριμένο όριο χρόνου στέλνονται ασύρματα στον υπολογιστή του διευθυντή, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να ειδοποιήσει τους κηδεμόνες και γονείς των μαθητών που απουσίαζαν ευκολότερα. Επιπρόσθετα, η συσκευή «Card Reader» ενεργοποιεί κατευθείαν, με την είσοδο έστω και ενός μαθητή, τα συστήματα προφύλαξης και εντοπισμού φωτιάς και σεισμού, ελέγχου αερίων και κλιματισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass