Ψηφίζουν αύριο οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ) ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2019 22:18

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Τετάρτη οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ -όπου υπάρχουν ακόμη- της χώρας με τις σπουδαστικές παρατάξεις να βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες επί ποδός.

Φέτος όμως η μάχη των αμφιθεάτρων εξελίσσεται με φόντο δομικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού στη Θεσσαλία δεν υπάρχει ΤΕΙ πια, καθώς συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οπότε το αποτέλεσμα των εκλογών θα προκύψει από Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία. Άγνωστο βέβαια, το πότε θα εκδοθεί συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, αφού ούτως η άλλως οι σπουδαστικές εκλογές όπως διεξάγονται τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν ζητήματα, δεδομένου η –πάλαι ποτέ- διοργανώτρια αρχή Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδας, που ήταν το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών, επί της ουσίας δεν υφίσταται και το βάρος της διενέργειας και έκδοσης αποτελεσμάτων επωμίζονται οι σχολές και οι παρατάξεις κάθε ιδρύματος.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια η φήμη των φοιτητικών εκλογών φθίνει μαζί με τη συμμετοχή των σπουδαστών τα τελευταία χρόνια, εν τούτοις φέτος οι εκλογές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι φοιτητές όλων των σχολών και παρατάξεων έδειξαν σημάδια συσπείρωσης την περίοδο της συγχώνευσης λόγω των αλλαγών σε τμήματα και σχολές.

Άλλο ένα ιδιαίτερο στοιχείο των σπουδαστικών εκλογών, είναι η απουσία της έκπληξης που προσφέρουν σχετικά με την πρώτη δύναμη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η ΔΑΠ. Την ίδια ώρα, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει πολύ χαμηλά ποσοστά, χωρίς ποτέ να καταφέρει να γίνει δημοφιλής ανάμεσα στους φοιτητές. Αντίθετα, ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η παράταξη Πανσπουδαστική του ΚΚΕ, η οποία από το 2014 έχει ξεπεράσει την ΠΑΣΠ και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστά πολλαπλάσια των πολιτικών δυνάμεων που τις στηρίζουν. Όπως και να έχει, οι εκλογές φέτος θα απασχολήσουν καθώς η προσέλευση στις κάλπες θα δείξει με ποιον τρόπο επηρεάστηκαν οι φοιτητές από τις αλλαγές που προήλθαν από τις συγχωνεύσεις.

Οι κάλπες για τους σπουδαστές του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας θα ανοίξουν στις 8 το πρωί στα αμφιθέατρα του ιδρύματος και για την Ιατρική Σχολή την ίδια ώρα στο κτίριο Κατσίγρα.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass