«Τέχνης Γυρίσματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2019 15:46

Η «συγκομιδή» της εκπαιδευτικής δράσης «Τέχνης Γυρίσματα» που πραγματοποιήθηκε από σχολεία του νομού Λάρισας στο πλαίσιο της εκστρατείας ανάδειξης της επανέκθεσης της συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα, παρουσιάστηκε χθες το πρωί στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση παρουσίασαν τα βίντεο, τα ραδιοφωνικά μηνύματα και τις αφίσες τους ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Ομάδες παιδιών από σχολεία της περιοχής αναπαρέστησαν έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα με τη μέθοδο του tableau vivant. Μουσικό σύνολο από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας πλαισίωσε με τραγούδια και μελωδίες την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης το Γυμνάσιο–Λ.Τ. Τσαριτσάνης, Γυμνάσιο–Λ.Τ. Μακρυχωρίου, 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, Μουσικό Σχολείο Λάρισας, 13ο Γ.Ε.Λ. Λάρισας. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών Δήμου Λαρισαίων, αντιπρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας Χριστίνα Ηλιάδη. Η ιστορικός Τέχνης κ. Συραγώ Τσιάρα, επιμελήτρια επανέκθεσης Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα, αναπληρώτρια διευθύντρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης–Πειραματικού Κέντρου Τεχνών MOMus, μίλησε με θέμα «Η Συλλογή Κατσίγρα και το κοινό: επανασχεδιάζοντας τη σχέση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass