Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ σε Τυροκομείο στο Μακρυχώρι

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2019 15:18

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Τυροκομείο ΤΕΜΠΗ –Ελληνικά Προϊόντα Γάλακτος στο Μακρυχώρι Λάρισας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής της επιχείρησης και να γνωρίσουν από κοντά τα στάδια που μεσολαβούν από την παραλαβή της πρώτης ύλης (γάλακτος) μέχρι τη στιγμή που τα παραγόμενα, μέσω της όλης διαδικασίας, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα είναι έτοιμα προς διάθεση στα διάφορα σημεία πώλησης.

Αρχικά ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Νίκος Τάχας πληροφόρησε τους μαθητές για τις δραστηριότητες και το προφίλ της εταιρείας. Επίσης τους ενημέρωσε για τα παραγόμενα προϊόντα (τυριά, γιαούρτια, γάλα, παγωτά κ.ά.) της εταιρείας και ότι αυτά μεταφέρονται και τοποθετούνται καθημερινά σε S/M και σε μικρά μαγαζιά στον νομό Λάρισας από ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα και την ευρωπαϊκή αγορά η διανομή των προϊόντων γίνεται μέσω των αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο χημικός μηχανικός της επιχείρησης ξενάγησε τους μαθητές σε όλα τα στάδια παραγωγής της επιχείρησης δίνοντας έμφαση στον τεχνολογικό εξοπλισμό, στους αυτοματισμούς και τα συστήματα που χρησιμοποιεί η επιχείρηση.

Στο τέλος της ξενάγησης οι υπεύθυνοι της εταιρείας μοίρασαν στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές προϊόντα της εταιρείας τους.

Το σχολείο με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες της μονάδας για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την προθυμία τους να παράσχουν στους μαθητές όλες τις πληροφορίες για τη λειτουργία του Τυροκομείου αλλά και να λύσουν τυχόν απορίες τους. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του τομέα Ευαγγελία Σίνδρα, Γεώργιος Τζημαγιώργης, Χρήστος Κινατίδης, Χρήστος Μπιζιργιάννης και Ελένη Μουλάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass