Στις 17 Φεβρουαρίου οι εξετάσεις για το Μεταλυκειακό των ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2019 15:22

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν από τον ΕΟΠΠΕΠ οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους απόφοιτους των 16 ειδικοτήτων της Β΄ φάσης εφαρμογής του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. (σχολικό έτος 2017 – 2018), των δύο πιλοτικών τάξεων μαθητείας, καθώς και των αποφοίτων της Α΄ φάσης που δεν συμμετείχαν ή δεν πέτυχαν στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν το Ιούλιο του 2018.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος σε αντιστοιχία με τα προγράμματα σπουδών της κάθε ειδικότητας, οδηγούν στη λήψη Πτυχίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αντίστοιχης ειδικότητας Επιπέδου 5 με βάση το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Οι υποψήφιοι για την καλύτερη προετοιμασία τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Προπαρασκευστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης (35 ώρες κατανεμημένες σε επτά 5ωρα) που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε περιφερειακό επίπεδο. Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Λύκεια ή τα Εργαστηριακά Κέντρα από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass