Δάκρυα χαράς και συγκίνησης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 22:02
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους υποψήφιοι και γονείς συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στα σχολεία περιμένοντας την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών. Παρά την αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ότι τα αποτελέσματα θα βγουν μετά τη 1 το μεσημέρι, οι υποψήφιοι τήρησαν και φέτος την παράδοση και δεν έκατσαν σπίτι να περιμένουν, αλλά μαζί με γονείς ή φίλους περίμεναν από νωρίς την ανάρτηση των βαθμών.

Τελικά, η αγωνία τους έλαβε γρήγορα τέλος αφού λίγο μετά τις 11 το πρωί οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στα σχολεία. Συγκινητικές στιγμές με αγκαλιές και φιλιά εκτυλίχτηκαν στα προαύλια, ενώ υπήρξαν και οι περιπτώσεις των υποψηφίων που θεωρούσαν ότι τα είχαν πάει καλύτερα και απογοητεύτηκαν από τη βαθμολογία τους.

Φέτος για πρώτη φορά, εξαιτίας του νόμου περί προσωπικών δεδομένων δεν αναρτήθηκαν τα ονόματα μαζί με τις βαθμολογίες των υποψηφίων, αλλά οι κωδικοί με τους βαθμούς τους. Όσοι δεν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα μέσω του σχολείου τους, το έπραξαν μέσω της εφαρμογής results.it.minedu.gov.gr η οποία είναι διαθέσιμη και όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς τους και τις επιδόσεις τους με τους κωδικούς τους πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ως προς τη συνέχεια της διαδικασίας, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr από την Πέμπτη 5 Ιουλίου. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ

Όπως κάθε χρονιά η ανακοίνωση των βαθμολογιών, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που οι υποψήφιοι έχουν γράψει πάνω από 18.000 μόρια, φέρνει χαρά και ξέφρενους πανηγυρισμούς σε πολλές οικογένειες. Γονείς και παιδιά αισθάνονται να δικαιώνονται οι κόποι και οι θυσίες τους και φυσικά η περηφάνια έχει τον πρώτο λόγο. Η «Ε» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κάποια από τα παιδιά που συγκέντρωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες.

* Η Θεώνη Συρογιαννοπούλου από το Λύκειο Μπακογιάννη συμπληρώνει 19.392 μόρια. Στόχος της η Ιατρική Αθηνών, ακολουθώντας προφανώς την οικογενειακή παράδοση αφού και η μητέρα και ο πατέρας της είναι γιατροί. Μιλώντας στην εφημερίδα σχολίασε την υψηλή βαθμολογική της επίδοση: «Ένα ευχαριστώ είναι πολύ φτωχό και λίγο για να περιγράψει την ευγνωμοσύνη μου για αυτό το σχολείο, ένα σχολείο που όχι μόνο αποτέλεσε αρωγό στον αγώνα μου για την Ιατρική Αθηνών αλλά συνέβαλε καθοριστικά και στην πνευματική καλλιέργειά μου, στην ηθική διαπαιδαγώγηση και την ομαλή κοινωνικοποίησή μου. Η αγάπη και η φροντίδα που δέχτηκα από τους εκπαιδευτικούς των εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη αυτά τα 14 χρόνια θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μου και μπορώ να πω ότι με κάνουν πιο ευτυχισμένη από ό,τι η βαθμολογία μου στις εξετάσεις. Η επιτυχία ανήκει σε εμένα, στην οικογένειά μου που στάθηκε δίπλα μου και πίστεψε στις δυνάμεις μου και κυρίως στον κύριο Μπακογιάννη και στους καθηγητές μου που κατέθεσαν την ψυχή τους».

* Ο Χασιώτης Βασίλειος από το Λύκειο Ράπτου συγκέντρωσε 19.307 και παρότι μπορεί να εισαχθεί σε σχολές που απαιτούν πολύ υψηλή βαθμολογία, η δική του επιθυμία είναι η Γεωπονία Θεσσαλονίκης. Η εισαγωγή του στη συγκεκριμένη σχολή είναι δεδομένη αφού με βάση τη περσινή βάση που ήταν 16.587 μόρια, όση άνοδο και να έχει την πιάνει σίγουρα. «Τα επαγγέλματα γραφείου δεν μου αρέσουν καθόλου και η Ιατρική επίσης δεν με ενδιαφέρει, παρότι πολλοί με παρακινούν να μπω. Η ενασχόληση με τη γη είναι κάτι που μου αρέσει» δηλώνει.

* Η Μπέη Βικτωρία με 19.332 μόρια από το 1ο Λύκειο Φαρσάλων δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνησή της. Ο στόχος της είναι η Ιατρική και η βαθμολογία της, την οδηγεί στο όνειρό της.

* Ο Νικόλαος Παπαγιαννάκης, από το 14ο Λύκειο Λάρισας, έπιασε 18.811 και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος αφού θεωρεί ότι έχει πετύχει τον στόχο του. Επιθυμία του είναι να εισαχθεί στη Νομική Θεσσαλονίκης κάτι που είναι εφικτό κρίνοντας από τις περσινές βάσεις.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass