Τα παιδιά πάνε μουσείο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 4:33

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαΐου και με σκοπό να συνεχίζονται οι συνέργειες και οι αλληλεπιδράσεις των κοινωνικών δομών του Δήμου και με άλλους φορείς της πόλης, οργανώθηκε εκπαιδευτική δράση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και με ευθύνη του κέντρου κοινότητας με παράρτημα Ρομά, οι αθλητές του συλλόγου ποδοσφαίρου του Πανιωνίου και τα παιδιά του ΚΔΑΠ της Ν. Σμύρνης συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή στο μουσείο. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο, μέσα από τα μοναδικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή της Θεσσαλίας και εκτίθενται στον χώρο του μουσείου. Τα περισσότερα από τα παιδιά επισκέπτονταν για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο χώρο. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης παρευρέθηκε στο μουσείο και υποσχέθηκε στα παιδιά πως θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες εκπαιδευτικές κοινές δράσεις, με σκοπό όλοι να μπορούν να γίνουν κοινωνοί του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου.
Την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης ανέλαβε η υπεύθυνη του κέντρου κοινότητας με παράρτημα Ρομά, Εύη Μπουκόρου σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ομάδας του Πανιωνίου Γ. Μουκάνη και τον διαμεσολαβητή του Παραρτήματος Νίκ. Παϊτέρη, ενώ την ξενάγηση πραγματοποίησε η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Ν. Σμύρνης και ξεναγός Αθανασία Γκούνη. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass