ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ

Εμπλοκή στη μεταφορά μαθητών στο σχολείο τους

* Καθησυχάζει η Α’/βάθμια Εκπαίδευση, αλλά τα «σημειώματα» στο σχολείο έχουν θορυβήσει τις οικογένειες

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2018 22:10

Ανάστατοι είναι οι γονείς μαθητών της συνοικίας Τούμπα ενόψει του κινδύνου να διακοπεί η δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών, στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας το οποίο φιλοξενείται σε ακατάλληλες αίθουσες όπως αναφέρουν, στις εγκαταστάσεις του 19ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη Χαραυγή.

Όλα ξεκίνησαν προ δεκαπενθημέρου περίπου όταν η διεύθυνση του σχολείου μοίρασε στους μαθητές ενημερωτικά σημειώματα με τα οποία ζητούσε από τους γονείς να δηλώσουν τη χιλιομετρική απόσταση του σπιτιού από το σχολείο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία απαιτούνται τουλάχιστον 1.200 μέτρα για τους μαθητές δημοτικού ώστε να δικαιούνται μεταφορά με λεωφορεία αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ιδιαίτερες συνθήκες (επικινδυνότητα δρόμου) επέβαλαν τη μεταφορά τους με λεωφορεία της αστικής γραμμής. Όπως ήταν αναμενόμενο οι γονείς θορυβήθηκαν από τα σημειώματα, καθώς εάν διακοπεί η μεταφορά των παιδιών, ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλειά τους. Η Επιτροπή Γονέων των Κατοίκων Συνοικίας Τούμπα Λάρισας, συναντήθηκε και με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις και να ζητήσουν τη συμπαράσταση της Διεύθυνσης Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι γονείς-μέλη της Επιτροπής μιλώντας στην «Ε» αναφέρουν ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εδώ και δεκαετίες στη συνοικία Τούμπα καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο τους στη συνοικία Χαραυγή, με άλλον τρόπο εκτός από τη μεταφορά με λεωφορείο. Συνθήκες όπως η επικινδυνότητα της Λεωφόρου Καραμανλή, η οποία παρότι ανακατασκευάστηκε παραμένει ιδιαιτέρως επικίνδυνη στο ύψος της εκκλησίας, η έλλειψη υπόγειας διάβασης στη Λεωφόρο Καραμανλή αλλά και πεζογέφυρας για ασφαλή πρόσβαση στη συνοικία Χαραυγή, η έλλειψη επαρκούς φωτισμού αλλά και πεζοδρόμησης στη συνοικία Τούμπα, ώστε να καθίσταται ασφαλή η πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο με τα πόδια.

«Εάν διακοπεί η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία της αστικής γραμμής θα πρέπει όλοι οι μαθητές να ακολουθούν περπατώντας τη διαδρομή που περνάει από την επικίνδυνη διάβαση του ΟΣΕ προς Βόλο και μετά κάτω από τη γέφυρα επί της Λεωφόρου Καραμανλή διασχίζοντας την περιοχή του Θεσσαλικού για να φτάσουν στο σχολείο τους στη Χαραυγή. Διαδρομή η οποία υπερβαίνει χιλιομετρικά για όλους τους μαθητές της συνοικίας το απαραίτητο όριο, το οποίο απαιτείται για κατοχή μαθητικού πάσου. Άρα και τυπικά πιστεύουμε πως δεν πρέπει να τίθεται οποιοδήποτε θέμα για μη συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης από οπουδήποτε. Κι όλα αυτά ενόψει της ανέγερσης κτιρίου που θα στεγάσει επιτέλους μετά από δεκαετίες το 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στη συνοικία Τούμπα και σύμφωνα με τις πρόσφατες δεσμεύσεις του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά της Τούμπας που μετακινούνται σε άλλα σχολεία χρησιμοποιούν δύο λεωφορεία της αστικής γραμμής και έχουν στην κατοχή τους μαθητικά πάσο.

ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η «Ε» επικοινώνησε με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός «Η επικινδυνότητα του δρόμου είναι δεδομένη. Δεν τίθεται ζήτημα για τη μη μεταφορά των μαθητών και ενημέρωσα και τους γονείς γι΄ αυτό. Αγωνιστήκαμε να μπει λεωφορείο για τη μεταφορά τους και δεν υπάρχει καμία σκέψη να σταματήσει. Θα εισηγηθώ θετικά για τη συνέχιση και θα συντάξω και έκθεση για την επικινδυνότητα του δρόμου. Δεν το διακινδυνεύουμε. Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται».

Ο κ. Βούλγαρης κατέληξε με τη διαβεβαίωση ότι η τελική απόφαση είναι της Πρωτοβάθμιας σημειώνοντας: «Να μην ανησυχούν οι γονείς. Το γνωρίζουμε το θέμα και θα ενεργήσουμε κατάλληλα. Εδώ διεκδικούμε την ανέγερση σχολείου στη περιοχή λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου και θα ρισκάρουμε την ασφάλεια των μαθητών;».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass