ΑΠΟ ΤΟ BRITISH COUNCIL ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΟ

Βραβείο στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 16:23

H EΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας έλαβε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του British Council “Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες”, με την ομάδα της ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου. Οι Σερέτης Δημήτρης, Φαλάρα Παναγιώτα, Πλάκα Ναζίν, Κάλια Βιόλα, Κάζια Αλεξάνδρα δημιούργησαν επιχειρηματικό πλάνο για εταιρεία ενημέρωσης και προστασίας του πλούσιου βιότοπου των γύρω βουνών της Θεσσαλίας σε βότανα-φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά και χρήση αυτών με έπαθλο μία επιταγή 1.000€ που θα διατεθεί για τις ανάγκες του σχολείου.

Αρχικά η ομάδα προκρίθηκε στην τελική 10άδα του διαγωνισμού και έλαβε μέρος στην τελική εκδήλωση για την ανάδειξη των μεγάλων νικητών την Τρίτη 8 Μαΐου στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια έκθεση όλων των ομάδων και συνεχίστηκε με τον διαγωνισμό και την παρουσίαση των ιδεών ενώπιον κριτικής επιτροπής. Για τους σκοπούς της έκθεσης οι ομάδες χρησιμοποίησαν αφίσα με το όνομα, τις ιδέες και το λογότυπο της κοινωνικής τους επιχείρησης. Σκοπός της έκθεσης ήταν οι παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν τις κοινωνικές επιχειρήσεις και οι ομάδες να έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με το κοινό για την ιδέα τους.
Για τους σκοπούς του διαγωνισμού οι ομάδες χρησιμοποίησαν παρουσίαση σε μορφή Power Point, η οποία συνόδευε την προφορική τους παρουσίαση και έπρεπε να έχει μέγιστη διάρκεια 3 λεπτών. Η παρουσίαση της ομάδας της ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας εντυπωσίασε με τα ιδιαίτερα καινοτομικά και επιχειρηματικά χαρακτηριστικά της και συνοδεύτηκε από Power Point και αφίσα που μετέφερε όλα τα μηνύματα της Κοιν.Σ.Επ. Ο ρόλος της διευθύντριας Ευαγγελίας Αντωνίου και της εκπαιδευτικού Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου που επιμελήθηκαν τις δραστηριότητες και έβαλαν τα ερεθίσματα, υπήρξε καταλυτικός για την επιτυχία του προγράμματος. Σημαντική ήταν η συμβολή του British Council που κατόρθωσε να κινητοποιήσει τους μαθητές και την εκπαιδεύτρια Μαρία Μπόλη που υποστήριξε την υλοποίηση του προγράμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass