ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επισκέφτηκαν το μουσείο του Ιπποκράτη

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 16:26

Το μνημείο και το μουσείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα επισκέφθηκαν οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα e-twinning με τίτλο «Από τον Γλυπτό Ποταμό στο Μνημείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα». Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές γνωρίζουν τα μνημεία, τα έργα τέχνης και τα άλλα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ του μνημείου του Ιπποκράτη στο Αλκαζάρ και του Γλυπτού Ποταμού. Στο μνημείο του Ιπποκράτη υπάρχει ο ανδριάντας που φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Γεώργιος Καλακαλλάς. Ο Γλυπτός Ποταμός αποτελεί σύνθεση έργων της κ. Νέλλας Γκόλαντα και περιλαμβάνει τα σιντριβάνια της πλατείας Ταχυδρομείου και της Κεντρικής πλατείας της Λάρισας καθώς και άλλες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης.

Στη διαδρομή αυτή συμπεριλαμβάνονται και άλλα μνημεία και αξιοθέατα της πόλης - το Α’ και το Β’ Αρχαίο Θέατρο, οι γέφυρες του Πηνειού κ.ά. – και μέσα από αυτά οι μαθητές γνωρίζουν τη διαχρονική ιστορία της πόλης τους. Επίσης αναγνωρίζουν τα επιμέρους στοιχεία του Γλυπτού Ποταμού καθώς και τους συμβολισμούς τους. Παράλληλα αποκτούν γνώσεις για το έργο του Ιπποκράτη, τη σχέση του με τη Λάρισα και το μνημείο που βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Γαλάνη Αλεξάνδρα, Καρανίκα Ελευθερία, Καραούλη Γεωργία, Κοντογιάννη Βασιλική, Λεπενιώτη Παναγιώτα, Παναγιώτου Παναγιώτα, Τσεκέ Χριστίνα και Χατζή Μαίρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass