ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

Το κουλούρι «νίκησε» τα POS!

* Μετά από πιέσεις των μισθωτών σε Τσακαλώτο στη Λάρισα και Παπανάτσιου, αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2018 22:10

Η δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα προς την πρόεδρο του Συλλόγου Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων ν. Λάρισας, κ. Παναγιώτα Ζαμανάκου, για την εξέταση του αιτήματος της εξαίρεσης των κυλικείων από τη λίστα των επιχειρήσεων που υποχρεούνται να τοποθετήσουν POS, αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την εγκατάσταση τέτοιων μηχανών στα κυλικεία.

Η κ. Ζαμανάκου άδραξε την ευκαιρία να συναντήσει έστω και για λίγα λεπτά, εμβόλιμα στο φορτωμένο πρόγραμμά του, τον υπουργό Οικονομικών και του ζήτησε την εξαίρεση των κυλικείων από την εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS), για τις συναλλαγές τους, καταθέτοντας το επιχείρημα των ανήλικων πελατών τους, που δεν κάνουν χρήση χρεωστικών καρτών.

-«Τι σας πειράζει να βάλετε POS;», τη ρωτά ο υπουργός και η πρόεδρος απαντά με ερώτηση: «Για ποιους; Για τους μαθητές; Εκτός αν βγάλετε νόμο για χρήση καρτών από ανήλικους!».

Με την υπόσχεση να εξεταστεί το αίτημα, σε συνεργασία με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο κ. Τσακαλώτος, τερμάτισε τη συζήτηση.

Η κ. Ζαμανάκου δεν άφησε όμως το θέμα…

Αμέσως μετά ενημερώνει τα μέλη της Ομοσπονδίας Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων και προχωρούν στο επόμενο στάδιο άσκησης πιέσεων, αυτή τη φορά προς την κ. Παπανάτσιου.

Αποφασίστηκε να «πλευρίσουν» την υφυπουργό στο πλαίσιο των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, όπως και έγινε.

Με το αβαντάζ της δέσμευσης του υπουργού κ. Τσακαλώτου, τα μέλη της Ομοσπονδίας επιδίωξαν συνάντηση με την Παπανάτσιου, η οποία απέδωσε καρπούς, οι οποίοι και θα φανούν σε λίγες μέρες, με την έκδοση εγκυκλίου η οποία θα εξαιρεί τα σχολικά κυλικεία από την εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS).

Για τη συνάντηση αυτή με την κ. Παπανάτσιου και τα όσα διημείφθησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Ελλάδας, αναφέρουν: «στο πλαίσιο των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου και στον Α’ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, κ. Στέλιο Λαζαρίδη.

Η κ. Παπανάτσιου ήταν πλήρως καθησυχαστική και διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι, θα είναι σε θέση να μας ενημερώσει αρμοδίως για την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος για την εξαίρεση του κλάδου μας από την υποχρεωτική εγκατάσταση τερματικών POS.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης η κ. Παπανάτσιου ενημέρωσε ότι το όλο θέμα για το ΥΠ.ΟΙΚ έγινε "Εκ Παραδρομής" και η ίδια, ενώπιον του Α΄ Αντιπροέδρου του συνδικαλιστικού μας οργάνου, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση προς τη Γ.Γ. Εμπορίας και Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να μην γίνει κανένας έλεγχος σε σχολικά κυλικεία έως ότου εκδοθεί η νέα εγκύκλιος.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Φρατζέσκα Τατούλη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το σύνολο των συναδέλφων ανά την επικράτεια για την εγρήγορση και την αγωνιστική διάθεση που επέδειξαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο πλαίσιο η Φρατζέσκα Τατούλη, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα της ελληνικής πολιτείας, επιθυμεί να ευχαριστήσει σε δημόσιο επίπεδο τους επιτελείς της Γ.Γ. Επικοινωνίας της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την αμεσότητα με την οποία αντιμετώπισαν συνολικά τα αιτήματα μας».

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass