ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

«Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί- όλοι ίσοι»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2018 22:10

Ενδιαφέροντα μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας εστάλησαν προς κάθε κατεύθυνση, κατά τη διάρκεια της δράσης με τίτλο: «Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί - όλοι ίσοι», «Διαφορετικότητα, πλούτος γνώσεων και συναισθημάτων», που διοργάνωσαν χθες τοπικοί φορείς στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στη δράση, που έγινε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας κατά του Ρατσισμού συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία 1ο και 11ο, Λάρισας από το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, παιδιά από το Ίδρυμα Αριστέας και από τη Δομή Προσφύγων, τα οποία μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ζωγραφικής τόνισαν την ανάγκη της συμμετοχής όλων των μελών μιας κοινωνίας, για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εικόνας και να αναδείξουν το πολύχρωμο μωσαϊκό των ανθρώπινων δυνατοτήτων, που δεν περιορίζεται στη φυσική ικανότητα ή τις εθνικές διαφορές, αλλά αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και ταυτόχρονα το όραμα της ενωμένης Ευρώπης. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά δωράκια – βιβλία.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους «Teachers 4 Europe» και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools», με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass