ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ, ΣΤ. ΖΑΟΥΤΣΟΣ, ΧΘΕΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΤΕΙ Θεσσαλίας: Ένα μεγάλο εργοτάξιο παραγωγής γνώσης και έρευνας

* Βιωματική προσέγγιση σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε μαθητές Λυκείου

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2018 21:08

«Το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο παραγωγής γνώσης, εκπαίδευσης και έρευνας. Είναι μια μικρή πολιτεία μέσα στην πόλη της Λάρισας…», τόνισε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Στέφανος Ζαούτσος, υποδεχόμενος χθες, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, μαθητές λυκείων της Λάρισας, που το επισκέφθηκαν για να ενημερωθούν για τις σπουδές στις Σχολές του.

Από την έδρα του μεγάλου αμφιθεάτρου, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ στη Λάρισα, ο αντιπρύτανης τους καλωσόρισε στο… μέλλον, στο επόμενο βήμα τους στη γνώση, στον επόμενο σταθμό τους μετά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποιώντας την έναρξη των «ημερίδων σπουδών», που πραγματοποιούνται μετά από πρόσκληση και σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ), της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, στους χώρους του.

Οι «ημερίδες σπουδών» θα προσφέρουν την ευκαιρία βιωματικής προσέγγισης σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε 600 μαθητές, της Β’ τάξης λυκείου, οκτώ σχολείων του Δήμου Λάρισας και του Δήμου Αγιάς.

Χθες, στην πρώτη ημέρα υλοποίησης αυτής της δράσης, ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια, στις διδακτικές αίθουσες και γενικά στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος (στις εστίες, στα γυμναστήρια, στα γήπεδα κ.α.), μαθητές του 7ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας και του Γενικού Λυκείου Φαλάνης, από καθηγητές του ΤΕΙ, αποκομίζοντας μια πρώτη εικόνα, τόσο για τα προγράμματα σπουδών στις σχολές του, όσο και για την καθημερινότητα των φοιτητών του σε αυτό.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ, σε διδακτικές αίθουσες και εργαστήρια των τμημάτων Νοσηλευτικής, Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών, Γεωπονίας (τμήμα Μηχανικής βιοσυστημάτων) και Πληροφορικής.

Οι καθηγητές που αντίστοιχα ενημέρωσαν τους μαθητές, ήταν οι κ.κ.: Σπ. Κωτσόπουλος κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, Ι. Χουλιάρας πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Κων. Πετρωτός καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας, Δημήτρης Παπαγιάννης επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, Θεοδόσης Παραλίκας επίκουρος καθηγητής Νοσηλευτικής, Στέλλα Κοτρώτσιου επίκουρη καθηγήτρια Νοσηλευτικής, Πόπη Σιώκη προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Λάρισας, Ειρήνη Αλεξίου ειδικό τεχνικό προσωπικό, Κων. Μπλιός ειδικό τεχνικό προσωπικό και Έλενα Ντρογκούλη υπεύθυνη ξενάγησης της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ.

Αναλυτικότερα για τον σκοπό των «ημερίδων σπουδών», η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ και συντονίστρια της δράσης, κ. Μαρία Μαλέτσικα, δήλωσε στην «Ε»: «Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια των υπευθύνων του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λάρισας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης μαθητών/τριών για σπουδές και επαγγέλματα και πιστεύοντας στην αξία της βιωματικής προσέγγισης διοργάνωσε τριήμερη εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν 600 συνολικά μαθητές/τριες Β’ τάξης Λυκείου, από τα εξής σχολεία: 1ο και 7ο ΕΠΑΛ, 1ο, 6ο, 12ο,13ο Γενικά Λύκεια Λάρισας, Γενικό Λύκειο Αγιάς και Γενικό Λύκειο Φαλάνης.

Οι ημερίδες σπουδών στοχεύουν στο να προβληματισθούν οι μαθητές/τριες σε σχέση με τις επιλογές σπουδών και προσφέρουν την ευκαιρία να ανιχνευτεί ο τρόπος που συνδέονται οι επιλογές μαθημάτων στο σχολείο με τις προσδοκίες ως προς τις σπουδές, την επαγγελματική πορεία και την εικόνα του μελλοντικού εαυτού.

Το ΚΕ.ΣΥ.Π. ευχαριστεί τόσο το ΤΕΙ Θεσσαλίας όσο και τα συμμετέχοντα σχολεία που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass