ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Συνδέοντας τεχνολογία και εκπαίδευση

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 18:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Μαρ 2018 18:35

Η χρήση προγραμμάτων τεχνολογίας από παιδιά και το πώς οι γονείς με ρεαλισμό, σύνεση και σωστή ενημέρωση μπορούν και οφείλουν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα αναλύθηκαν χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Φρούριο» με θέμα «Μαμά, θα μου μάθεις να είμαι online;».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που αποτελεί ιδέα του “Tina’s lab” και υλοποιήθηκε από την "cult storymakers”, συζητήθηκε η συμβολή της χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη ζωή των παιδιών προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας. Η κεντρική ομιλήτρια Τίνα Μιναρετζή στην ομιλία της αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει επιφέρει και θα συνεχίσει να επιφέρει στο μέλλον η χρήση της τεχνολογίας αλλά και της ρομποτικής στη ζωή των παιδιών και κατ’ επέκταση της οικογένειας. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε τρόπους μέσω των οποίων η εκπαίδευση μπορεί να συνδεθεί με την τεχνολογία, ώστε τα παιδιά να την κατέχουν και να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες που τους δίνει, αλλά παράλληλα να έχουν τα εφόδια εκείνα που θα τα κάνουν να αμφισβητήσουν κάποιες χρήσεις της και πρακτικές. Τέλος, η κ. Μιναρετζή μίλησε και για πρακτικά ζητήματα, όπως τα κριτήρια επιλογής των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των εφαρμογών που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά, πόσες ώρες θα ασχοληθούν με αυτά, κ.ά., ενώ τόνισε ότι το «μυστικό» είναι οι γονείς να βλέπουν ότι το τεχνολογικό μέσο που χρησιμοποιούν τα παιδιά τα βοηθά στην εξέλιξή τους.

Στη συνέχεια η νηπιαγωγός Αρχοντία Καθάριου αναφέρθηκε στην πρακτική εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος που δημιούργησε το «Tina’s Lab» και τα αποτελέσματά του. Σύμφωνα με την κ. Καθάριου η χρήση της τεχνολογίας πρέπει να έχει πάντα παιδαγωγική συνιστώσα, ώστε να είναι ωφέλιμη για όλα τα παιδιά. Ουσιαστικά, χρησιμοποιείται το ενδιαφέρον των παιδιών για την τεχνολογία για να γίνει σωστή παιδαγωγική δουλειά.

Παράλληλα, στην εξωτερική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα» από την κ. Λήδα Βαρβαρούση. Η καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας μια μεγάλη χάρτινη επιφάνεια, διηγήθηκε μια ιστορία την οποία ταυτόχρονα σχεδίαζε, ενώ τα παιδιά συμμετείχαν και εκείνα απαντώντας σε ερωτήσεις που τους έθετε, και τραγουδώντας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στόχος ήταν η συγκέντρωση μεταχειρισμένων παιδικών παπουτσιών για τα περίπου 250 ωφελούμενα παιδιά του Ομίλου.

Η δράση αποτελεί μέρος του προγράμματος «Μαμά, θα μου μάθεις να είμαι online;», το οποίο περιλαμβάνει κύκλους ομιλιών εντός και εκτός της Λάρισας, workshops, εκθέσεις τεχνολογίας και ρομποτικής, εξωτερικές δράσεις και εφαρμογές στην ύπαιθρο.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass