ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Γ. ΣΕΦΕΡΗ

Πανελλήνιο βραβείο σε Λαρισαίους μαθητές

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 20:26

Το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «μελοποίηση ποιήματος» του 3ου Πανελλήνιου Παγκύπριου Μουσικού Διαγωνισμού, μελοποίησης ποίησης, ενορχήστρωσης και μουσικής για ταινία (Soundtrack), με πάνω από 600 συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών,

κατέκτησαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας της τάξης Ε 3. Η τελετή βράβευσης των μαθητών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, ενώ αυτής, προηγήθηκε βράβευση του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου για την προσφορά του στο τραγούδι από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Τζόκα.
Οι μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, με την καθοριστική βοήθεια της μουσικού του σχολείου Άννας Δαοπούλου και με υποστηρικτές της προσπάθειάς τους τόσο τον δάσκαλό τους Βασίλη Τσιλιάκο όσο και τον διευθυντή Κώστα Νάστα, μελοποίησαν, τραγούδησαν και ηχογράφησαν ένα γνωστό ποίημα του Έλληνα Νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη, «Οι θεατρίνοι».
Το τραγούδι πλέον «Οι θεατρίνοι» σε ποίημα του Γ. Σεφέρη ανήκει στους μαθητές του Ε3 του 4ου ΔΣ της πόλης μας και είναι οι: Ιωάννης – Θεόδωρος Διαμάντος, Κωνσταντίνος Θολιώτης, Ελένη-Μαρία Λιάνου, Δέσποινα Ρίζου, Βασίλειος – Ταξιάρχης Σιμόπουλος, Κων/νος Σωτηρίου, Αθανάσιος Τσεκούρας, Αικατερίνη Τσούμαρη, Εφραίμ Τσοχατζής, Χρήστος Φριλίγκος, Φαίδρα Χριστοδουλάκη, Εμμανουέλα Ζέμα.
Στην τελετή βράβευσης των Λαρισαίων μαθητών το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου κ. Νάστας, ενώ παρευρέθηκαν οι γονείς των παιδιών. Το σχολείο εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Θεόδωρο Καφφέ και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ για την κάλυψη της αυθημερόν μετακίνησης ώστε να παρευρεθούν τα παιδιά στην τελετή βράβευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass