ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Αφιερωμένος στην ποίηση ο Μάρτιος

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2018 15:21

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», ως μέλος  του ΔΕΒ, συμμετέχει στο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος:  «Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα!», που ξεκίνησε πιλοτικά το 2018  για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Με το υποστηρικτικό υλικό της ΔΕΒ υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάθε  μήνα, σε εργαστήρια, για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών ή σχολικές τάξεις,  γύρω από ένα κοινό θέμα.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αφιέρωσε τον μήνα Φεβρουάριο στις  μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως οι συμμετέχοντες το εξερευνήσανε ιστορικά και καλλιτεχνικά. Γνωρίσανε τις προϊστορικές και τις θεατρικές μάσκες στην αρχαία Ελλάδα, τις μάσκες των καλλιτεχνών και κατασκευάσανε τις δικές τους από διάφορα υλικά κυρίως ανακύκλωσης!  Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και στη βιβλιοθήκη αναρωτιούνται τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουν τους ποιητές από τις λέξεις τους και  αναζητούν τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.

 Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 6 μ.μ, στο παιδικό τμήμα της  βιβλιοθήκης, θα γίνει η 1η συνάντηση για τον Μάρτιο με θέμα «Αυτό  είναι ένα ποίημα». Θα διαβάσουν την ιστορία This is a poem that heals fish  (Αυτό είναι ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια), προβάλλοντας τις εικόνες ,  και προσπαθώντας να κατανοήσουν το τι μπορεί να είναι ένα ποίημα.  Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και δεν έχει κόστος  συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.  Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410-531973, την ηλεκτρονική μας σελίδα: http://vivl-laris.lar.sch.gr/  και στη σελίδα μας στο facebook.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass