ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Οι μαθητές δημιουργούν για την οδική ασφάλεια

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2018 15:20

Διπλό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας αφιερωμένο στην Οδική Ασφάλεια, διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Οι μαθητές των Δημοτικών όλης της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους για να στείλουν το μήνυμα «Στο δρόμο με προσοχή!», ενώ οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων θα αποτυπώσουν στα έργα τους τις ανησυχίες τους σχετικά με το θέμα «Οδική Ασφάλεια: δικαίωμα όλων».
Τον δρόμο της δημιουργίας δείχνει –και την τρέχουσα σχολική χρονιά- στους μαθητές η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με τη διοργάνωση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το θέμα του διαγωνισμού είναι «Στο δρόμο με προσοχή!», ενώ οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να ασχοληθούν με το θέμα «Οδική Ασφάλεια: δικαίωμα όλων».
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών της πατρίδας μας σε σχέση με την οδική ασφάλεια και η δραστηριοποίησή τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων (βίντεο και διαδικτυακών εφαρμογών) που θα προάγουν την κυκλοφοριακή αγωγή και θα αναδεικνύουν τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Στόχος δηλαδή του διπλού αυτού διαγωνισμού είναι να κατανοηθούν από τους μικρότερους μαθητές οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας που πρέπει να τηρούν τα παιδιά ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες, ενώ για τους έφηβους το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν ότι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να εμπλακούν σε τροχαία συμβάντα.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον διαγωνισμό λήγει στις 15 Απριλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.i-create.gr/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass