Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»:

«Αν μας βάλουν POS θα κλείσουμε»

* Συνάντηση θα έχει η διοίκηση της Ομοσπονδίας με το Υπ. Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2018 22:17

«Είναι ένα μέτρο, που αν ισχύσει, θα μας κλείσει», δηλώνει στην «Ε», η πρόεδρος των Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Λάρισας, κ. Παναγιώτα Ζαμανάκου, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει την υποχρεωτική εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στα κυλικεία των σχολείων.

Σύμφωνα με την κ. Ζαμανάκου, «προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη απόφαση από το υπουργείο» και αναφέρει πως την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων, κ. Φραντζέσκας Τατούλη, με αρμόδια στελέχη του υπουργείου προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα.

«Εκτίμησή μου είναι, πως δεν θα εφαρμοστεί η τοποθέτηση POS, στα κυλικεία», υποστήριξε η κ. Ζαμανάκου, τονίζοντας ότι οι ανήλικοι πελάτες τους δεν κάνουν χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, ενώ αντίστοιχα το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών δεν αγοράζει από τα κυλικεία τους, αφού «ακόμη και τους καφέδες τους φτιάχνουν μόνοι τους, σε καφετιέρες που διαθέτουν στα σχολεία».

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση POS σε κυλικεία σχολείων, ξέσπασαν και από τα Επιμελητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζουν ότι: «Είναι μια εντελώς αχρείαστη και υπερβολική απόφαση η οποία πρέπει να αποσυρθεί. Φέρνει σε αδιέξοδο εκατοντάδες επαγγελματίες που λειτουργούν τα σχολικά κυλικεία και δεκάδες χιλιάδες μαθητές.

Οι μαθητές και τα κυλικεία δεν είναι δυνατόν για την αγορά ενός σάντουιτς ή αναψυκτικού να επιβαρύνονται με διαδικασίες πληρωμής με κάρτες, δεδομένου τόσο της αδυναμίας να φέρουν κάρτες οι μαθητές όσο και άλλων εγγενών προβλημάτων λειτουργίας POS από τα κυλικεία».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass