ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Ψηφιακά περιβαλλοντικά παιχνίδια στα σχολεία

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 15:20

Πάνω από πενήντα εκπαιδευτικοί, διαφόρων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, συμμετείχαν σε καινοτόμο, βιωματικό, εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα: «Η αξιοποίηση των ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών στη σχολική τάξη».

Το σεμινάριο που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας, προήλθε από τη συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Μαρία Γκουντούμα, Παναγιώτης Βίγκλας), του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (Δημήτριος Λιόβας) και του σχολικού συμβούλου Πληροφορικής Λάρισας και Καρδίτσας (Δρ. Δημήτριο Κολοκοτρώνη).

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Νοεμβρίου 2017, επαναλήφθηκε μετά από μια εβδομάδα, λόγω της αυξημένης συμμετοχής των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών του νομού Λάρισας και διεξήχθη στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο Πληροφορικής του 8ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, υπό την τεχνική στήριξη του καθηγητή Πληροφορικής και υποδιευθυντή του Λυκείου κ. Νικόλαου Πέτρου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών με τον κόσμο των ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών, σε μια προσπάθεια να συνδυαστούν οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο με το φυσικό περιβάλλον και τα ποικίλα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για τα καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας, να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στις νέες τεχνολογίες και, ασφαλώς, να εμπλουτίσουν τις μεθόδους διδασκαλίας τους, διερευνώντας -ως παίκτες- μια σειρά από διαδικτυακά παιχνίδια ρόλων, προσομοίωσης, κ.λπ. Στους στόχους του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονταν επίσης, η υιοθέτηση από τους εκπαιδευτικούς των ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών ως ενός χρήσιμου διαθεματικού εργαλείου με ιδιαίτερη απήχηση στους μαθητές και η κατάρριψη στερεοτύπων που ήθελαν τα ψηφιακά παιχνίδια αποκλειστικά για ψυχαγωγία χωρίς εκπαιδευτικό περιεχόμενο και διδακτική αξία.

Οι διοργανωτές, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες για την εποικοδομητική τους συμμετοχή, ανανέωσαν το ραντεβού τους, υποσχόμενοι -σύντομα- συνέχεια των επιμορφωτικών δράσεων, με καινοτόμα θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass