ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών

Δημοσίευση: 25 Νοε 2017 15:25

Η Α’ τάξη του Γυμνασίου Νίκαιας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας στο εργοστάσιο ζυμαρικών «Μέλισσα» και στο «Πρότυπο Ελαιοτριβείο» στο Πουρνάρι.


Οι μαθητές ξεναγήθηκαν και στους δύο χώρους παραγωγής των εργοστασίων και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις τους. Στόχος αυτού του βιωματικού τρόπου μάθησης είναι πέρα από τη γνώση συγκεκριμένων τρόπων παραγωγής, η συνειδοποίηση από την πλευρά των μαθητών των δυνατοτήτων που προσφέρει η χώρα μας ως προς την παραγωγή και την εξαγωγή ποιοτικών εγχώριων προϊόντων. Οι καθηγητές ευχαρίστησαν και τις δύο επιχειρήσεις για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση στους χώρους τους.
Επίσης με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μέσα από τα αρχειακά τεκμήρια» οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τα γενικά αρχεία του κράτους - αρχεία νομού Λάρισας και πραγματοποίησαν σύντομη επίσκεψη σε τέσσερα μνημεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.
Με τη βοήθεια της κ. Βλάχου, ξεναγού και υπεύθυνης, έμαθαν να χρησιμοποιούν αρχειακές πηγές για την έρευνά τους και μέσα από παλαιά συμβολαιογραφικά αρχεία εκπαιδεύτηκαν στην άντληση ιστορικών πληροφοριών για την περίοδο της τουρκοκρατίας.
Τέλος η Γ’ τάξη του Γυμνασίου Νίκαιας επισκέφτηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και ξεναγήθηκε σε όλες του τις αίθουσες από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου κ. Μπέφα.
Ο κ. Μπέφας ενημέρωσε τους μαθητές για τους σκοπούς του συλλόγου, την ιστορία του Μουσείου, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του και ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι Μουσείο – μνήμη της τοπικής ιστορίας, των αγώνων και θυσιών.
 Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη και συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν από τον κ. Γραβάνη στην έκθεση φωτογραφίας «Μνήμη Πόλης 1941-44».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass