ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Iσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 22:06

«Κανένα παιδί εκτός, ίσες ευκαιρίες για όλους», ο στόχος της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σχετικά με την υποστήριξη όλων των παιδιών και των οικογενειών τους που το έχουν ανάγκη. Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κλειστές αίθουσες αλλά μαθήματα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, για να μην υπάρχουν διαχωρισμοί, για να μην αισθάνεται κανένα παιδί μειονεκτικά.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων παρέχει δωρεάν υποστήριξη και ενίσχυση σε μαθητές που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με αντίστοιχο αριθμό με τον περσινό, με περισσότερα δηλαδή από εκατό παιδιά, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τα φροντιστήρια της πόλης παρέχει δωρεάν υποστηρικτικά μαθήματα στα παιδιά όλων των οικογενειών που το έχουν ανάγκη. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης στην «Ε», «τα μαθήματα δεν γίνονται κάπου ξεχωριστά, αλλά στις αίθουσες των φροντιστηρίων που συμμετέχουν στη δράση. Μάλιστα τα ίδια τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν το φροντιστήριο στο οποίο θα κάνουν τα μαθήματά τους. Θέλουμε τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης να είναι μέσα στο σύνολο, να μην απομονώνεται κανείς εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει η οικογένειά του. Ισες ευκαιρίες για όλους, με βάση την αξιοπρέπεια και το απόρρητο».
Σκοπός της Αντιδημαρχίας όπως επισημαίνει και ο κ. Δεληγιάννης στις δηλώσεις του ήταν η πόλη να διαθέτει ευαισθητοποιημένους φορείς. «Σε αυτή τη δράση οι σύλλογοι μπήκαν μπροστά, ευαισθητοποίησαν τα μέλη τους και πρόσφεραν υποτροφίες. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους ευχαριστήσουμε μέσα από μια εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε στο τέλος της χρονιάς, γιατί στήριξαν τις οικογένειες που δεν είχαν να προσφέρουν υποστηρικτικά μαθήματα στα παιδιά τους», σημείωσε.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή φορέα του Δικτύου υποστήριξης και ενίσχυσης των μαθητών που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια της πόλης, υλοποιεί τα δωρεάν υποστηρικτικά μαθήματα διδασκαλίας. Συνολικά συνεργάζονται με τον Δήμο 22 φροντιστήρια, μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, 47 φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδος και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Κοινωνικό Φροντιστήριο των Ενεργών Πολιτών και το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΕΛΜΕ. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω φορείς συμμετέχουν ενεργά, παρέχουν υποτροφίες και στηρίζουν έμπρακτα δράσεις που σχετίζονται με τη μάθηση, συμμετέχοντας ενεργά στο δίκτυο φορέων – συνεργατών του καινοτόμου προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει».
Η φοίτηση των παιδιών είναι δωρεάν και ωφελούνται από τη δράση 132 μαθητές, εκ των οποίων, εξήντα μαθητές λυκείου παρακολουθούν μαθήματα μέσης εκπαίδευσης και 72 μαθητές μαθήματα ξένων γλωσσών.
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass