ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετέφεραν πρόταση για κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 16:49

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων. Κούμας», κ. Δημήτρης Παπαποστόλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, κ. Ευαγγελία Παπαδοπούλου συμμετείχαν στην ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.


Στις τοποθετήσεις τους οι πρόεδροι των Συλλόγων μετέφεραν τις προτάσεις των γενικών συνελεύσεων για αγωνιστική δράση.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η μη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της, της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο και η πρόθεση της κυβέρνησης να μετατραπούν τα τμήματα των Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκόμων σε Α.Ε.Ι., καταγγέλλοντας τα μέλη της ΔΟΕ ότι «αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών».
Ειδικά για το δεύτερο θέμα τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση.
Επίσης κατατέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής: «οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι μηδενικοί, οι ελάχιστες μεταθέσεις, ο αριθμός των αποσπάσεων, τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων δεν επαρκούν και φτάνουν στα σχολεία με μεγάλη καθυστέρηση και με το σταγονόμετρο και η αναπλήρωση αποτελεί τον διαρκώς αυξανόμενο τρόπο εργασίας στην εκπαίδευση σε συνθήκες ολοένα χειρότερες (αναπληρωτές άστεγοι, σε αρκετές περιοχές της χώρας και με τεράστια προβλήματα σίτισης)».
Τέλος αναφέρθηκε ότι «πρέπει να ζητηθεί η απόσυρση του Π.Δ. 79/2017 να κηρυχθεί απεργία – αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης, ενώ εκφράστηκε η αντίθεση στη θεσμοθέτηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας».
Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, (ΔΟΕ), σε συνεδρίασή του θα αποφασίσει για την περεταίρω δράση του κλάδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass