ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σύσκεψη για τα προβλήματα στα σχολεία

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2017 15:09

Σύσκεψη για τα προβλήματα στα σχολεία, θα πραγματοποιήσει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Λαρισαίων, σήμερα Τρίτη 24 Οκτώβρη, στις 6.00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας (οδός Παπακυριαζή 44.)


Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει: «Αγαπητοί γονείς. Σα να μην φτάνει που τον Σεπτέμβρη πληρώσαμε ένα σωρό λεφτά για φόρους, ΕΝΦΙΑ, κ.τ.λ., τώρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός πρέπει επιπλέον να φροντίσει για τα εντελώς απαραίτητα για το σχολείο, τα φροντιστήρια, τις δραστηριότητες τέχνης και αθλητισμού.
Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων η εικόνα είναι απελπιστική:
H «παγίωση» για 25άρια τμήματα στα Δημοτικά σχολεία και 27άρια στα Γυμνάσια και Λύκεια έχει οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις πολλών τμημάτων και σε υποβάθμιση πολλών σχολείων.
Οι καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ έχουν οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία γονείς και μαθητές, κανονικότητα είναι πλέον οι «περιπλανώμενοι» καθηγητές από σχολείο σε σχολείο χωρίς την αναγκαία παιδαγωγική σταθερότητα της σχέσης με τους μαθητές. Η 2η και 3η ανάθεση νομιμοποιείται και διευρύνεται.
Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης την έχουν πλημμελώς ή και καθόλου ή οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν. Τα ξενόγλωσσα βιβλία στο λύκειο τα πληρώνουν ακόμη οι γονείς. Στα περισσότερα τμήματα των ΕΠΑΛ δεν έχουν δοθεί βιβλία η υποχρηματοδότηση αποτελεί καθημερινό εμπόδιο στη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων και ο κατάλογος των προβλημάτων δεν έχει τελειωμό.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, οργανώνει σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων, αλλά και κάθε γονέα, για την καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων ανά σχολείο, για να οργανωθούν από κοινού δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass