ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 6ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στον «αέρα» εργαζόμενοι ενήλικες μαθητές

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 22:34

Πέντε εργαζόμενοι ενήλικοι μαθητές της Γ' τάξης, του 6ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας, δεν μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους, καθώς καταργήθηκαν τα τμήματά όπου φοιτούσαν, στο σχολείο.

Ενώ έφτασαν στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής, δύο χρόνων, κατά την οποία το πρωί ήταν στη δουλειά και το απόγευμα στο σχολείο, προσπαθώντας για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους, ξαφνικά βρέθηκαν σε αδιέξοδο.

Η κατάργηση των τμημάτων τους, τους σταματά, λίγο πριν την ολοκλήρωση του τελικού στόχου τους.

Συγκεκριμένα, σήμερα δύο ενήλικες εργαζόμενοι μαθητές, της ειδικότητας Τεχνικού Θερμικών -Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και τρεις επίσης ενήλικες εργαζόμενοι μαθητές, της ειδικότητας Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, είναι «στον αέρα».

Τα τμήματά τους είναι μεταξύ, των ελάχιστων σήμερα, ολιγομελών τμημάτων του νομού Λάρισας, των οποίων δεν εγκρίθηκε η λειτουργία τους από το Υπουργείο Παιδείας, αν και έχει κατατεθεί σχετική πρόταση για κατ΄ εξαίρεση έγκρισή τους, προς το Υπουργείο, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

«Μας σφραγίζουν τη διέξοδο στον επαγγελματικό τομέα…», αναφέρει στην «Ε» ο μαθητής του τμήματος Τεχνικού Θερμικών -Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου, κ. Νικ. Νικολόπουλος, και συμπληρώνει: «Κάποιοι είμαστε χρόνια υπάλληλοι στον τομέα της ειδικότητας που επιθυμούμε να πάρουμε πτυχίο, το οποίο θα μας βοηθήσει στον επαγγελματικό χώρο.

Για αυτό τον λόγο και εφόσον δεν υπάρχει άλλο εσπερινό ΕΠΑΛ στο Νομό Λάρισας ζητούμε, να εγκριθούν τα τμήματα.

Όχι μόνο για τη σχολική χρονιά 2017-2018 αλλά και για τα υπόλοιπα έτη».

Οι μαθητές όλων των τμημάτων του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, ύστερα από προφορική ψηφοφορία, αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο, η οποία συνεχίζεται για τέταρτη μέρα σήμερα.

Χθες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με την ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass