ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Κατάληψη για λειτουργία τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 22:11

Για τρεις περίπου ώρες κατέλαβαν χθες το πρωί το κτίριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, μέλη της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, με μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ. Καψάλη, να πιέσει το Υπουργείο Παιδείας, για την έγκριση όσων ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια, δεν πήραν το «πράσινο φως» λειτουργίας, καταγγέλλοντας ότι σε πολλούς μαθητές διακόπτεται έτσι η φοίτηση, στη Γ’ τάξη του λυκείου.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας, αντιπροσωπείας της ΕΛΜΕ, στη διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, στην οποία κατέθεσαν το εξής ψήφισμα-αίτημα: «Μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στην υπηρεσία σας και τις διαβεβαιώσεις που επανειλημμένα μας δώσατε ότι συμφωνείτε με το αίτημά μας, για άνοιγμα όλων των ολιγομελών τμημάτων του νομού μας, σας καλούμε να κάνετε πράξη αυτή σας τη θέση, υπογράφοντας την έγκρισή τους.

Γνωρίζουμε ότι έχετε τέτοια δυνατότητα, μιας και η ίδια δημόσια δηλώσατε ότι πριν λίγες μέρες, με υπογραφή σας, προχωρήσατε σε έγκριση τέτοιων τμημάτων. Αυτό άλλωστε δηλώσατε προ ημερών στην Καρδίτσα, ενώπιον του υφυπουργού Παιδείας, κ. Μπαξεβανάκη και δεκάδων συναδέλφων.

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προχωρήσει σε τρίωρη προειδοποιητική κατάληψη στο κτίριο της ΔΔΕ Λάρισας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να ανοίξουν τα ολιγομελή τμήματα.

Όσο το Υπουργείο θα κλείνει τμήματα, τόσο κι εμείς θα κλείνουμε τις υπηρεσίες του.

Μαθητές – Καθηγητές».

Να σημειωθεί ότι σε προχθεσινή συνέλευσή της η ΕΛΜΕ Λάρισας, προκήρυξε για χθες, τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος των σχολείων (8:00 π.μ. -11:00 π.μ.) για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στην κατάληψη.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Παράλληλα ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των καταργήσεων τμημάτων στα ΕΠΑΛ, σε ανακοίνωσή του χθες, αναφέρει:

«Με την αγωνία των μαθητών να βρίσκεται στο ζενίθ, αλλά και τις αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα να μαίνονται, ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει πως «το κλείσιμο τμημάτων με τους υπό κατάργηση Τομείς και Ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές να βρίσκονται στον αέρα, καθώς καλούνται ν’ αλλάξουν ακόμη και επαγγελματικό προσανατολισμό στη Γ΄ Λυκείου, ενώ δημιουργείται και μείζον πρόβλημα με τις μετακινήσεις μαθητών από τα ΕΠΑ.Λ Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ισονομία.

Ζητούμε την άμεση έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα εγκρίνεται η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ, όπως ακριβώς συνέβη με πρότερη απόφαση που αφορούσε δώδεκα Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας. Ζητούμε το αυτονόητο: Κανείς μαθητής να μη στερηθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση, κανείς μαθητής να μην αναγκαστεί να επιλέξει εκ νέου επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλάζοντας ειδικότητα στη Γ΄Λυκείου. Ας πρυτανεύσει η κοινή λογική».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass