ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ημέρα πανελλαδικής δράσης εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2017 15:30

Κινητοποιήσεις οργανώνουν οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όσο και στο Υπουργείο Παιδείας.

Τη συμμετοχή της ανακοινώνει και η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών», αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εμείς οι αναπληρωτές – συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που ως και 16 χρόνια διασχίζουμε απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, που κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούμε για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουμε, δεν το βάζουμε κάτω!

Μέσα από τα σωματεία μας, Συλλόγους και ΕΛΜΕ, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, παλεύουμε για να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Πέρυσι 4.000 από μας έμειναν άνεργοι και φέτος το ίδιο θα συμβεί με κάποιους άλλους συναδέλφους μας. Το καλοκαίρι ζήσαμε την ανεργία, πολλοί από μας δεν πήραν ούτε ταμείο ανεργίας, οι οικογένειές μας στενάζουν κάτω από το βάρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής (φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ, χαμηλοί μισθοί, διπλά έξοδα συντήρησης, ακριβές μετακινήσεις μας...), αλλά και της εναλλαγής μας μεταξύ ελαστικής εργασίας και ανεργίας.

Διεκδικούμε: Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων. Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές. Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) με τους μόνιμους συναδέλφους. Έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΕ. Δωρεάν σίτιση για όλους.

Επίδομα στέγασης και θέρμανσης. Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση αναπληρωτή-συμβασιούχου συναδέλφου. Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες. 15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α’ και Β’ Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.

Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής. Κάλυψη όλων των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί. Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας. Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα. Να πραγματοποιηθούν τώρα οι 30.000 μόνιμοι διορισμοί που είναι αναγκαίοι για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass