ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά

* Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν την περίοδο 2014 -17 - Στα 35.000 ευρώ το κόστος εργασιών μόνο για φέτος

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2017 22:14
Υδροχρωματισμοί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου Υδροχρωματισμοί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου

Από την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς και ως την αρχή της επόμενης, μια διαρκής και στοχευμένη προσπάθεια όλων των υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου καθώς και των Σχολικών Επιτροπών βρίσκεται «στην υπηρεσία» της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και των μαθητών.


Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Τυρνάβου συνταξιούχος εκπαιδευτικός και διευθύντρια κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη με εμπειρία σε πολλά σχολεία της χώρας και της περιοχής, ακόμα και στο ακριτικό Καστελόριζο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της «Ε» έδωσε μια πλήρη εικόνα των εργασιών που έγιναν από τον Δήμο Τυρνάβου τα σχολικά έτη 2014 -2017.
Με τις ουσιαστικές τεχνικές παρεμβάσεις για τη συντήρηση της ήδη υπάρχουσας υποδομής επενδύει η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου στο μέλλον του Δήμου που είναι τα παιδιά, πάντα με πλήρη συναίσθηση της υποχρέωσης ως διοίκηση και κινείται αποτελεσματικά ακόμη και μέσα στους νέους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε.
Η κ. Σουρλαντζή σημειώνει στην «Ε»: «Με τον καλύτερο τρόπο στον τομέα της παιδείας ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και η φετινή παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Οι παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας στα σχολικά κτίρια γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες και αντοχές των σχολικών κτιρίων αλλά και τις λειτουργικές ανάγκες της σχολικής ζωής βάζοντας κάθε φορά προτεραιότητες.
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 2014 -2017
-Στο 5ο Δημοτικό Τυρνάβου, πραγματοποιήθηκαν εσωτερικοί χρωματισμοί, κουφώματα εσωτερικά, εργασίες γυψοσανίδας, ψευδοροφές ορυκτής ίνας, νέα γραφεία δασκάλων.
-Στο 3ο Δημοτικό Τυρνάβου, διαμόρφωση δύο νέων αιθουσών για τα τμήματα ένταξης.
-Στο Δημοτικό Ροδιάς, ψευδοροφή ορυκτής ίνας, εργασίες γυψοσανίδας, χρωματισμοί.
-Στο 1ο Δημοτικό Αμπελώνα, εργασίες συντήρησης της στέγης.
-Στο 2ο Δημοτικό Αμπελώνα. Βγήκαν τα παιδιά από το υπόγειο ανακαινίζοντας το σύστημα θέρμανσης στην παλιά πτέρυγα.
- Στο 2ο Γυμνάσιο. Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού δικτύου ύδρευσης.
-Νηπιαγωγείο Πλατανουλίων. Μεταφορά προκατασκευασμένων τουαλετών .
-Δημοτικό Πλατανουλίων. Νέες βρύσες –στέγαστρο καθώς και εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου.
-Εγκατάσταση νέων τουαλετών προκατασκευασμένων στο σχολείο των Δέντρων.
-Δημοτικό σχολείο Δαμασίου. Χρωματισμός εξωτερικός, νέες υδρορροές, ανακαίνιση βρύσης, εργασίες διαμόρφωσης ακάλυπτου χώρου και νέα προστατευτικά κάγκελα στα παράθυρα.
-Στο 2ο Δημοτικό Τυρνάβου. Νέες ψευδοροφές, εσωτερικοί χρωματισμοί, εργασίες γυψοσανίδας, νέα φωτιστικά, νέες υδρορροές και εργασίες τσιμεντοκονιαμάτων για την αντιμετώπιση της υγρασίας.
-Στο 3ο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο που στεγάζεται στον ίδιο χώρο νέες τουαλέτες και για τα δύο σχολεία.
-Δημοτικό Αργυροπουλίου. Αντικατάσταση επικίνδυνης ξύλινης στέγης κεραμιδιών με θερμομονωτική στέγη νέες ψευδοροφές ορυκτής ίνας, νέα φωτιστικά, νέοι εσωτερικοί χρωματισμοί.
-1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου. Νέοι εσωτερικοί χρωματισμοί.
-1ο Δημοτικό Τυρνάβου. Αντικατάσταση εσωτερικών κλειδαριών στο σύνολό τους.
-Γυμνάσιο-Λύκειο Αμπελώνα. Αντικατάσταση του παλαιού δικτύου άρδευσης με αυτόματο σύστημα και συντήρηση της υπάρχουσας πομόνας.
Συνεχίζοντας τις προηγούμενες εργασίες ακολουθούν οι παρακάτω:
-Βαψίματα εσωτερικά στο 1ο Δημοτικό Αμπελώνα.
-Επισκευή της στέγης της παλιάς πτέρυγας στο 2ο Δημοτικό Αμπελώνα .
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις σχολικές επιτροπές δίνεται κάθε χρόνο «μάχη» για ανανέωση του εξοπλισμού των σχολείων και συντήρηση των είδη υπαρχόντων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:
ΑΓΟΡΕΣ –ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΓΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟ 2016
-Συναγερμός 2ο Δημοτικό Τυρνάβου, δύο αιρκοντίσιον στο 1ο Δημοτικό Αμπελώνα, σήτες στο 2ο Δημοτικό Αμπελώνα, τηλεόραση στο 2ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα και αγορά εκτυπωτή, σιτες στο 1ο Αμπελώνα, κρεβατάκια στο 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, επίσης τοποθέτηση νέου κουδουνιού και μοκετών.
-Ηλεκτρική σκούπα και αγορά φωτοτυπικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα. Φωτοτυπικό στο 5ο Δημοτικό Τυρνάβου και στο 2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου. Επίσης έγιναν μονώσεις για χιόνια όπου χρειάστηκαν . Τοποθετήθηκε νέος λέβητας στο 1ο-4ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα.
-Μετατροπή πόρτας για είσοδο από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο 1ο-4ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα.
Επίσης όλα τα Δημοτικά Σχολεία αποκτήσανε εργαστήρια πληροφορικής και τους δόθηκε η δυνατότητα να γίνεται το μάθημα της πληροφορικής.
Τέλος τοποθετήθηκε συναγερμός στο Γυμνάσιο του Αμπελώνα.
Κλείνοντας η κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη τόνισε στην «Ε» ότι «η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου για σχολεία αντάξια των προσδοκιών των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων συνεχίζεται και αυτό το αναγνωρίζει στο σύνολό της, η εκπαιδευτική κοινότητα».
Σε ό,τι αφορά στη φετινή χρονιά οι παρεμβάσεις που έγιναν, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είναι πολλές και ύψους 35.000 ευρώ. Οι σημαντικότερες επεμβάσεις αφορούν:
- Στην κατασκευή νέας αίθουσας στο Γενικό Λύκειο Τυρνάβου λόγω των αυξημένων αναγκών από την αύξηση των μαθητών που φέτος θα ξεπεράσουν τους 350 και από 13 τμήματα πέρυσι θα λειτουργήσουν φέτος 16.
- Επίσης μια σημαντική και από οικονομικής άποψης επέμβαση ήταν αυτή που αφορούσε στη σκεπή του ΕΠΑΛ, στην οποία έγινε στεγανοποίηση σε εμβαδό 800 τ.μ.
-Αίθουσα υποδοχής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ανάδειξη της λιθοδομής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα και αντικατάσταση στέγης και άλλες παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass