ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2017 12:20

Ένα ανοιχτό Σχολείο, με ένα βιωματικό μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας ξεκίνησε χθες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελασσόνα για όλους τους μαθητές της Β’ και Γ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης αλλά και της επαρχίας της Ελασσόνας.

«Σε μια χώρα που κυριολεκτικά ξεκληρίζεται στους δρόμους είναι καθήκον να διδάξουμε στα παιδιά μας σωστή κυκλοφοριακή παιδεία και οδηγική συμπεριφορά. Οφείλουμε να τους διδάξουμε από τα πρώτα τους χρόνια πως η συμπεριφορά μας στους δρόμους είναι ζήτημα παιδείας, καλλιέργειας και σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, επισκεπτόμενος το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του, με την επίσκεψη των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Ελασσόνας.

Έπειτα από προγραμματισμένη συνάντηση το κάθε τμήμα θα επισκέπτεται το πάρκο και οι μαθητές διδάσκονται και εκπαιδεύονται με τη βοήθεια και τις συμβουλές της εκπαιδεύτριας και πραγματοποιείται ένα διαφορετικό μάθημα που αφορά κυρίως στους κανόνες που πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές ώστε να κινούνται σωστά και με ασφάλεια ως πεζοί στους δρόμους της πόλης, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες και οδηγοί ενός οχήματος.

Στη συνέχεια οι μαθητές σε γκρουπ οδηγούν ο καθένας ξεχωριστά τα μηχανοκίνητα αυτοκινούμενα οχήματα αλλά και τα ποδήλατα. Από αυτή τη θέση οι μαθητές ως οδηγοί πια εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αντιμετωπίζοντας ό,τι θα μπορούσε να συμβεί στο δρόμο, καθώς και τους κανόνες προτεραιότητας τόσο σε μια διασταύρωση όσο και σε ένα κυκλικό κόμβο.

Μέσα από τη διαδικασία εκπαίδευσης των μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να βιώσουν συνειδητά, βασικές αρχές ασφαλούς διακίνησης πεζών, ποδηλατιστών, να αξιολογήσουν και να δράσουν συλλογικά για βελτίωση των συνθηκών διακίνησής τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass