ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Κυκλοφοριακή Αγωγή σε παιδιά του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2017 11:03

Tο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκε η Δ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου με τους μαθητές να αποχωρούν στη συνέχεια με τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας διδαχθεί ένα μοναδικό και χρήσιμο μάθημα.

Η εκπαίδευση έγινε από εκπαιδευτές του Δήμου, περιελάμβανε θεωρία και πράξη με στοιχεία οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Μίλησαν στα παιδιά για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για τις υποχρεώσεις που έχουν οι οδηγοί, οι συνοδηγοί και οι πεζοί. Στη συνέχεια οι μαθητές εφάρμοσαν στην πράξη όσα νωρίτερα άκουσαν. Κάθε μαθητής επιβιβάστηκε σε ένα μικρό αυτοκινητάκι και άρχισε να οδηγεί εφαρμόζοντας όσα άκουσε.

Μέσα στο πάρκο έχουν δημιουργηθεί δρόμοι με φανάρια και σήματα οδικής κυκλοφορίας, πεζοδρόμια, διαβάσεις, νησίδες, ποδηλατόδρομος και ένα μικρό αμφιθέατρο.

Ήταν διασκεδαστικό να μαθαίνουν τα παιδιά τα σήματα παίζοντας. Είχε πολύ ενδιαφέρον, γιατί αφορούσε την καθημερινή τους ζωή. Ήταν μια μέρα διαφορετική, χωρίς ορθογραφία, μαθηματικά και διαλείμματα, ήταν γεμάτη χαρά και ευχαρίστηση.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Ιωάννης Κοντογιάννης, Ελένη Ζήσκου, Αστέριος Μπαλαμπάνος και Αικατερίνη Τζάρτζα ευχαρίστησαν του υπεύθυνους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων για την ενημέρωση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass