ΣΕ 8 ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εφαρμογή του παιδαγωγικού προγράμματος «Open System»

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2017 11:30

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων επιδιώκοντας να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα λειτουργίας σύγχρονου Παιδικού Σταθμού, ανακοινώνουν την εφαρμογή του πρότυπου παιδαγωγικού προγράμματος OPEN SYSTEM (ανοιχτό σύστημα) με την παιδαγωγική εποπτεία του επίτιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Λάκη Κουρετζή, σε 8 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο «το πρόγραμμα που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πρότυπους παιδικούς σταθμούς στον ευρωπαϊκό χώρο, διεξάγεται με τη λειτουργία εργαστηρίων αισθητικής αγωγής - δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης, ενεργοποιεί τα παιδιά μέσα από αισθησιοκινητικές, χειροτεχνικές απασχολήσεις και κατασκευές δίνοντας τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης (ψυχοκινητική) και παρεμβάσεων στον χώρο.

Έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μουσικοηχητικών δραστηριοτήτων, θεατρικού παιχνιδιού (συναισθηματική / πνευματική αφύπνιση), περιβαλλοντικής-οικολογικής αγωγής και ισοδύναμης καλλιέργειας και ανάπτυξης των πέντε αισθήσεων.

Για την άρτια εφαρμογή του προγράμματος, το προσωπικό των παιδικών σταθμών το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρακολούθησε θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια με την παιδαγωγική εποπτεία του κ. Κουρετζή και επισκέφτηκε παιδικούς σταθμούς όπου εφαρμόζεται το ίδιο πρόγραμμα. Παράλληλα, ομάδα εμψυχωτών θα στηρίζει το προσωπικό για την εφαρμογή του προγράμματος δύο φορές την εβδομάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass