«Θεσσαλοί πολίτες»: «Καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της Λάρισας»

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 17:22

Σε ανακοίνωσή τους οι «Θεσσαλοί πολίτες του κόσμου» στη Λάρισα, αναφέρουν: «Οι πρόσφυγες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολεμικών συγκρούσεων στην Συρία και στην Μέση Ανατολή. Οι ίδιοι και τα παιδιά τους μετά από μια Οδύσσεια πορεία κατέφυγαν και ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας.

Η Ελληνική Πολιτεία στα πλαίσια των αποφάσεων και με ενίσχυση του ΟΗΕ είναι υποχρεωμένη από το διεθνές δίκαιο να παρέχει περίθαλψη στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους. Όλα τα παιδιά του κόσμου μαζί και τα παιδιά των προσφύγων, έχουν το δικαίωμα της μόρφωσης από τη δημόσια εκπαίδευση της χώρας μας, η ενσωμάτωση των οποίων είναι και προς το συμφέρον και των χωρών υποδοχής τους. 

Ο φιλόξενος λαός μας στα μάτια των παιδιών αυτών βλέπει την δική του Ελληνική ιστορία της προσφυγιάς και μετανάστευσης.
Γιαυτό είμαστε αντίθετοι στις ρατσιστικές παρεμβάσεις και φωνές που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την διαφορετικότητα για να σπείρουν μίσος και απειλές στην τοπική μας κοινωνία.
Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας.
Ζητάμε από την Ευρωπαική Ενωση να λάβει όλα τα μέτρα για αποφυγή του εγκλωβισμού των προσφύγων στην χώρα μας και να αναγνωρίσει την προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες χωρών που υφίστανται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εμφύλιους πολέμους.
Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα: επαρκών δομών φιλοξενίας και διαβίωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χώρων και μέσων εκπαίδευσης, παιχνιδιού, άθλησης και πολιτισμού στις δομές, διερμηνεία και ενημέρωση, καθώς και να εξασφαλιστούν όλες οι προυποθέσεις για ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.
Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες , τους εκπαιδευτικούς και όλους τους θεσμούς της κοινωνίας των πολιτών να απομονώσουμε ακραίες ρατσιστικές και φασιστικές φωνές και να εκφράσουμε ενεργά την υποστήριξή μας στην συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass