Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "SAVE MORAS"

Βαγγέλης Μόρας: Η Λάρισα έχει ευαισθησίες

* Ο προπονητής της ΑΕΛ δουλεύει σωστά και έχει την ομάδα στην πρώτη θέση * Χειροτερεύει κάθε χρόνο δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2015 17:00 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Δεκ 2015 17:08

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η πρώτη εκδήλωση του φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού σωματείου “Save Moras” έγινε με μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες να γίνουν δωρητές του μυελού των οστών. Μάλιστα μετά το τέλος της εκδήλωσης ο εμπνευστής αυτού του σωματείου Λαρισαίος διεθνής ποδοσφαιριστής της Ελλάς Βερόνα Βαγγέλης Μόρας μας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που γέμισε το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και η αλήθεια ήταν ότι το χαρήκαμε παρότι περιμέναμε από τους Λαρισαίους να δείξουν την ευαισθησία τους. Η προσπάθειά μας έχει αγκαλιασθεί απ’ όλους και αυτό ήταν το σημαντικότερο μήνυμα και πλέον υπάρχει ευαισθητοποίηση αλλά και ενημέρωση γι’ αυτή την ενέργειά μας.

Μάλιστα στους άμεσους στόχους μας είναι να επεκταθούμε σε όλη στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και ήδη υπάρχει αυτή η προσπάθεια και στην Ιταλία που τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο. Στόχος είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές και αυτό επιδιώκουμε».

* Αισθάνεσαι σαν ιεραπόστολος...

«Όχι, απλά αισθάνομαι σαν άνθρωπος που πήρε ένα μάθημα ζωής από τον χαμό του αδελφού του και αν δεν σου τύχει δεν μπορείς να το καταλάβεις. Από τότε άλλαξε η ζωή μου και οι προτεραιότητές της. Θέλω να κάνω μια μεγάλη προσπάθεια για να γίνει ο κόσμος δωρητής μυελού των οστών. Είναι τόσο εύκολο, είναι τόσο σύντομο και σώζει πολλές ανθρώπινες ζωές. Αυτό θέλω να καταλάβουν όλοι».

Η συζήτηση με τον 34χρονο διεθνή (26 φορές) ποδοσφαιριστή που επί δύο χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στην ΑΕΛ πήγε και στον αθλητισμό αφήνοντας για λίγο την κοινωνική του προσφορά και η πρώτη ερώτηση αφορούσε τη Λαρισινή ομάδα για την οποία είπε: «Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι είναι στην πρώτη θέση και αυτό που ζητάω είναι υπομονή από τον κόσμο να στηρίξει τη διοίκηση και τον προπονητή που δουλεύει πολύ σωστά για να έχει την ομάδα πρώτη. Εύχομαι ειλικρινά να γυρίσει στη Σούπερ Λίγκα γιατί το αξίζει».

* Το ελληνικό ποδόσφαιρο πώς το βλέπεις;

«Κάθε χρόνο και χειρότερο... Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες και φυσιολογικό είναι να ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά για να βελτιωθεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να ανέβουν και οι άλλες ομάδες. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα έχουμε κάθε χρόνο χειρότερο το πρωτάθλημα και θα τελειώνει όπως και φέτος πολύ νωρίς».

* Ποιες οι διαφορές με την Ιταλία;

«Το πρώτο είναι ότι ένας ποδοσφαιριστής εκεί δεν ασχολείται με το θέμα των πληρωμών αφού όλα γίνονται στην ώρα τους. Τα γήπεδα μπορεί και εκεί να είναι «γερασμένα» αλλά στις ομάδες υπάρχει οργάνωση καλύτερη, όχι σε άριστο επίπεδο, αλλά πολύ καλύτερη. Ακόμα δεν υπάρχει βία με εξαίρεση μεμονωμένα επεισόδια που τα περισσότερα συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Κάτι φυσιολογικό θα έλεγα αφού οι Ιταλοί είναι όπως και εμείς θερμόαιμοι».

* Η άποψή σου για τον νέο προπονητής της εθνικής Ελλάδας Σκίμπε...

«Στη εθνική υπάρχει μια άρρωστη κατάσταση και θα φανεί τον Μάρτιο κατά πόσο θα βελτιωθεί...».

* Το συμβόλαιό σου με τη Βερόνα τελειώνει. Ποιες οι σκέψεις σου για το καλοκαίρι...

«Θα σας πω κάτι παράξενο αλλά αληθινό , δεν σκέφτομαι τίποτα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σωθεί η Βερόνα με την οποία έχω αναπτύξει σχέσεις «οικογενειακές» και μετά θα δω το θέμα του συμβολαίου μου».

Τελειώνοντας ο Βαγγέλης Μόρας ευχήθηκε υγεία σε όλους που είναι το πιο πολύτιμο αγαθό, και όταν την έχεις καλό είναι να τη χαρίζεις και στους συνανθρώπους σου...».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΡΑ

Ο Βαγγέλης Μόρας ξεκίνησε την καριέρα του από τους Αμπελόκηπους Λάρισας για να αποκτηθεί στη συνέχεια από τη Λάρισα αγωνιζόμενος στη Β΄ Εθνική το 1999, ενώ το 2001 μετεγγράφηκε στην Προοδευτική, με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Το 2003 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, καθώς ήταν προσωπική επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς που τον είχε αποκαλέσει τότε νέο Μανωλά. Το 2007, μετά από εισήγηση του Λορένσο Σέρα Φερέρ, αποδεσμεύθηκε και ως ελεύθερος συνέχισε την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στην Μπολόνια, όπου παρέμεινε επί μία τετραετία.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 υπέγραψε για έναν χρόνο στη Σουόνσι, όμως μετά από τη μικρή συμμετοχή που είχε στον σύλλογο της Ουαλίας, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιταλία όπου υπέγραψε, τον Ιανουάριο του 2012, συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με την Τσεζένα. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς μετακόμισε στην Ελλάς Βερόνα.

Είναι διεθνής με την εθνική Ελλάδας, με την οποία μετρά 26 συνολικά συμμετοχές, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε στο Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική, όπου αγωνίστηκε στον αγώνα εναντίον της Αργεντινής. Υπήρξε μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Υπήρξε επίσης διεθνής με την εθνική Ελπίδων, την περίοδο 2002-04 έχοντας συνολικά 11 συμμετοχές, ενώ αποτέλεσε βασικό μέλος της ολυμπιακής εθνικής ομάδας που έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 2004, συμμετέχοντας και στους τρεις αγώνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass