ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ AEL FC ARENA

Ταπείνωση 0-5

* Σε ένα παιχνίδι που πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα ενόψει των Τρικάλων

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 10:25

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Την πιο βαριά ήττα (θυμόμαστε το 2-6 από τον ΟΦΗ πριν είκοσι χρόνια) γνώρισε εντός έδρας χθες η ΑΕΛ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου της πρώτης φάσης του κυπέλου Ελλάδας καθώς έχασε από την ΑΕΚ με το βαρύ 5-0. Με δύο γκολ του Ντιέγκο Μπουονανότε (41΄, 54΄) και από ένα των Ραφίκ Τζιμπούρ (17΄), Ρόναλντ Βάργκας (88΄), Πετρου Μάνταλου (89΄) η αθηναϊκή ομάδα πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο και θα είναι στους «ισχυρούς» της σημερινής κλήρωσης, ενώ οι «βυσσινί» ως δεύτεροι θα έχουν δύσκολο έργο στους «16» της διοργάνωσης.

Ευτυχώς ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών γιατί ειδάλλως οι φίλαθλοι θα είχαν ξεσπάσει άσχημα μια και τέτοια ήττα δεν ξεπερνιέται εύκολα. Αλλά η ροή του πρωταθλήματος είναι τέτοια που πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα μια και την Κυριακή(6 μ.μ.) υπάρχει το ντέρμπι με τα Τρίκαλα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας. Αυτό το παιχνίδι είναι κομβικό για τη λαρισινή ομάδα αφού με ένα ακόμα ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα ίσως βρεθεί και στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Αυτή ήταν ίσως και η σκέψη του τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς για τους διοικητικούς που αποφάσισαν να δώσουν ευκαιρία σε νέα παιδιά να αγωνισθούν απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και να έχουν αγωνιστικό κίνητρο για την καριέρα τους.

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή αν ήταν πετυχημένη ή όχι θα κριθεί την Κυριακή σε έναν αγώνα –«φωτιά». Η ήττα αυτή δύσκολα θα ξεχαστεί από τα εκατό περίπου άτομα που βρέθηκαν στο AEL Fc Arena και έφυγαν με κατεβασμένα τα κεφάλια, ταπεινωμένοι από μια ομάδα που ήρθε να κάνει «περίπατο» απέναντι στους παίκτες της ΑΕΛ.

Ο Ντόστανιτς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι τον Πατσιογιώργο και τον Μανακούσιο που το δελτίο του ήρθε χθες το πρωί ενώ ήταν ουσιαστικά και το πρώτο παιχνίδι του Καμπλιώνη(στον άλλο αγώνα κυπέλλου που χρησιμοποιήθηκε με τον Πανελευσινιακό έπαιξε λίγο).

Η ομάδα έκανε συντήρηση δυνάμεων και μένει ο αγώνας της Κυριακής για να δικαιωθεί.

Κατά τα άλλα το χθεσινό παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική... Η ΑΕΚ μπορούσε να κερδίσει και 8-1 ή 9-1! Κάθε φάση έκανε και ευκαιρία(είχε και δύο οριζόντια δοκάρια).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Πατσιογιώργο, στην άμυνα τους: Νικολάκαη(δεξιά), Σουλιώτη, Μανακούσιο ,Κοντοχρήστο(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Χάμο, Λαμπρόπουλο, πιο μπροστά οι: Καμπλιώνης(δεξιά), Πάτο, Κουτσιανικούλη(αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ροβίθη.

Το πρώτο τέταρτο ξεκίνησε με το παιχνίδι να έχει ισορροπία αλλά την ΑΕΛ να δείχνει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ενώ στο 17' ο Τζιμπούρ έκανε το 0-1.

Η ΑΕΛ είχε από το 18'-23' το μοναδικό καλό διάστημα με μια ευκαιρία του Πάτο(από θαυμάσια μπαλιά του Λαμπρόπουλου) και δυο διαδοχικά κόρνερ.

Η ΑΕΚ από κει και πέρα κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και αρχίζει να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη με αποκορύφωμα τα δύο διαδοχικά οριζόντια δοκάρια με τον Σοϊλέδη και τον Βάργκας.

Τελικά στο 41' ο Μπουανανότε κάνει το 0-2.

Ο Πατσιογιώργος στο τέλος του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους κρατάει το αποτέλεσμα αλλά ως εκεί... Ο Μπουανανότε «χορεύει» στο 54' την άμυνα της ΑΕΛ και κάνει το 0-3 και μετά σβήνουν οι μηχανές.

Οι προπονητές αρχίζουν τις αλλαγές ο ρυθμός πέφτει για να φθάσουμε στο 88'-89' που με δυο γκολ των Βάργκας , Μάνταλου γίνεται το 0-5 και εκεί γράφεται μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΛ. Κρίμα αλλά ελπίδα όλων είναι να επανορθώσει η λαρισινή ομάδα στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στα Τρίκαλα.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

2': Μακρινό σουτ του Λαμπρόπουλου η μπάλα καταλήγει άουτ.

7': Φάουλ του Λαμπρόπουλου στην αγκαλιά του Ανέστη.

12': Σουτ του Πλατέλα μέσα από την μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Πατσογιώργου.

17': Σέντρα του Μπακακη από δεξιά και άψογη εκτέλεση από τον Τζιμπούρ και κάνει το 0-1.

20': Εξαιρετική πάσα του Λαμπρόπουλου στον Πάτο που μόνος προ του Ανέστη σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

24'-25': Σουτ του Βάργκας από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρίσκει τον Σουλιώτη και καταλήγει κόρνερ που στην εκτέλεσή του ο Λαμπρόπουλος πιάνει κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει σε αμυνόμενο της ομάδας και καταλήγει εκ νέου σε κόρνερ αλλά στη συνέχεια ο Τζανετόπουλος χάνει μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-2.

30: Σουτ του Τζανετόπουλου από το σημείο του πέναλτι η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πατσιογιώργου.

35:Φάουλ του Μπουανανότε ο Σοϊλέδης πιάνει κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια σε κενή εστία ο Βάργκας την στέλνει εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι.

37': Σουτ του Νικολακάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

41': Σουτ του Μπουανανότε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 0-2.

42': Σέντρα από αριστερά ο Μπουανανότε ο Τζιμπούρ κάνει κεφαλιά που αποκρούει ο Πατσογιώργος.

47': Εκτέλεση κόρνερ του Λαμπρόπουλου η μπάλα λίγο έλειψε στα δίχτυα του Ανέστη.

48': Μπαλιά του Σιμόες στον Βάργκα που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Πατσογιώργος.

54': Εκπληκτική ενέργεια του Μπουανανότε που σουτάρει και κάνει το 0-3.

71': Εκτέλεση φάουλ από τον Κοντοχρήστο η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

88': Ο Βάργκας με ατομική προσπάθεια κάνει το 0-4.

89': Ο Μάνταλος με ψηλοκρεμαστό σουτ κάνει το 0-5.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει παίκτης που να έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο . Η ομάδα ασύνδετη και με πολλά νέα πρόσωπα φυσιολογικά έδειξε σημεία ανομοιογένειας και ευάλωτη στις «ορέξεις» των παικτών της ΑΕΚ. Ο Πατσιογιώργος είχε δυο καλές αποκρούσεις , ο Νικολακάκης φάνηκε σε κάποιες επιθέσεις στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά κόντρα στον Μπουανανότε δεν μπορούσε αφού δεν είχε στήριγμα. Σουλιώτης και Μανακούσιος είναι κρίμα να τους κρίνουμε αυστηρά ενώ ο Κοντοχρήστος είχε προβλήματα με τον Πλατέλλα. Ο Χάμος δεν μπορούσε να σταματήσει τον Βάργας ενώ ο Λαμπρόπουλος είχε μια υπέροχη πάσα και ήταν πολύ καλός στην αρχή . Ο Κουτσιανικούλης είχε μερικές καλές ενέργειες όπως και ο Πάτο. Ο Ροβίθης απλά έτρεχε ενώ ο Καμπλιώνης πάλεψε όσο μποροούσε. Γενικά αυτό που κέρδισαν κάποια νέα παιδιά είναι η εμπειρία.

Από την ΑΕΚ κορυφαίοι οι: Μπουανανότε, Πλατέλλας, Μπακάκης , Βάργκας και Τζιμπούρ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Σέζου (Κιλκίς) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Α.Λαμπρόπουλος, Β. Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος

Σωστοί στις υποδείξεις δυο βοηθοί κ.κ. Μπαλτάς (Αχαϊας), Μεσσήνης (Αχαϊας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Πατσιογιώργος, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Σουλιώτης, Μανακούσιος, Χάμος, Λαμπρόπουλος (62΄ Ναγιάρ), Ροβίθης, Πάτο, Κουτσιανικούλης (62΄ Μπόγιοβιτς), Καμπλιώνης (66΄ Μασούρας).

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες (58΄ Φαγέ), Κορδέρο, Βάργκας, Πλατέλλας (72΄ Βασιλαντωνόπουλος), Μπουονανότε (76΄ Μάνταλος), Τζεμπούρ.

Αλ. Κούγιας Την Κυριακή η πραγματική ΑΕΛ

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μας είπε: «Την Κυριακή θα δείτε την πραγματική ΑΕΛ αλλά και χθες κερδίσαμε δύο παίκτες»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass