Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Νίκος Τσικούρας

Οργώνει χωράφια και... δρόμους

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 8:10

*Τώρα βάζει πλώρη και για το εξωτερικό…

Του Σωτ. Κέλλα

Ένας αγρότης από τον Τύρναβο έσπασε κάθε μπλόκο και πήρε την πρώτη θέση στον προχθεσινό Ημιμαραθώνιο Τυρνάβου-Λάρισας που συνδιοργάνωσαν για 13η φορά οι Δήμοι Λαρισαίων και Τυρνάβου.

Ο 24χρονος Νίκος Τσικούρας ήταν ο νικητής της φετινής διοργάνωσης και μάλλον αναμενόμενο αφού πέρυσι ήταν δεύτερος και πρόπερσι τρίτος. Κάθε χρόνο και καλύτερα αφού απέδειξε ότι εκτός από χωράφια ξέρει να οργώνει καλά και τους... δρόμους τρέχοντας 10χλμ., ημιμαραθώνιους και μαραθώνιους έχοντας δυο βοήθειες αυτή του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση και του χορηγού του της εταιρίας Exalco.

Και πώς να μην μάθει το διπλό... όργωμα αφού εκεί που πηγαίνει με το τράκτερ στα χωράφια κάνει και προπόνηση. Τρέχει  σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους με τον προπονητή του Γιάννη Περήφανο(παλιό αθλητή του ΓΣΛ) αφού το γήπεδο του Τυρνάβου δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Και αφού κυριαρχεί τοπικά, πανελλήνια αρχίζει και αναγνωρίζεται(φέτος ήταν 11ος στον μαραθώνιο της Αθήνας και δύο φορές τρίτος στα Run Greece) τώρα ετοιμάζεται και για το εξωτερικό καθώς θα μετέχει στο μαραθώνιο του Βελιγραδίου.

Ο ίδιος μετά την προχθεσινή του νίκη έδειξε αισιόδοξος για τη συνέχεια και μάλλον αισθάνεται δικαιωμένος που προτίμησε τους δρόμους από το ποδόσφαιρο(αγωνιζόταν στον Τύρναβο 2005) ενώ έγραψε ιστορία προχθές αφού με το 1.13.40 που πέτυχε έκανε ατομικό ρεκόρ αλλά και ρεκόρ διαδρομής. Τώρα ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερες διαδρομές με στόχο να διαπρέψει στο εξωτερικό ενώ το μήνυμα που στέλνει είναι ότι μπορεί ο αγώνας ενός δρομέα να είναι μοναχικός αλλά η άθληση είναι μαζική και σ’ αυτήν έχουν δικαίωμα όλοι.

    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass