ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (0-1)

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος...

* Ο κόσμος παρά την πικρία του χειροκρότησε θερμά την ομάδα * Η λαρισινή ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο μόνο για ένα τέταρτο

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2015 10:30

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Τέσσερις μήνες χωρίς να γνωρίσει ήττα, έξι επίσημα παιχνίδια στο Ael FC Arena μόνο νίκες, πρώτη θέση στη βαθμολογία της Β’ Εθνικής κατηγορίας και πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Αλλά όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Και αυτό γράφτηκε χθες στο Ael FC Arena όπου η λαρισινή ομάδα γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα και μάλιστα εντός έδρας από την Κέρκυρα με 1-0 με γκολ του Ζορμπά (35’) που χόρεψε «συρτάκι» την άμυνα της ΑΕΛ στην πιο επικίνδυνη φάση των φιλοξενουμένων. Η ΑΕΛ παρά την ήττα παραμένει πρώτη και πήρε το χειροκρότημα των φιλάθλων μετά το τέλος του αγώνα γιατί όπως έλεγε και ο Εμίλ Ζολά, ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας, τίποτε δεν τελειώνει ποτέ, αρκεί λίγη ευτυχία για να ξαναρχίσουν όλα.

Και η ΑΕΛ μπορεί να ξαναρχίσει έναν νέο κύκλο επιτυχιών που θα τη φέρουν στη Σούπερ Λίγκα. Άλλωστε είναι σταθερά στην πρώτη θέση από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και ακόμα έχει καλή διαφορά από την τρίτη ομάδα της βαθμολογίας (ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι).

Στον χθεσινό αγώνα η ΑΕΛ αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, στη συνέχεια είχε άσχημη απόδοση ενώ από το 60’ και μετά όταν ανέβηκε χάρη στη δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών βρήκε απέναντί της έναν Λαρισαίο, τον Τάσο Βενέτη, σε πολύ μεγάλη μέρα που ήταν ο κορυφαίος των αντιπάλων και πολλοί σκέφθηκαν πόσο θα βοηθούσε την άμυνα της ΑΕΛ (σωστά η διοίκηση της ΠΑΕ επέμενε το καλοκαίρι να τον αποκτήσει) ένα δικό της παιδί χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε αυτούς που αγωνίζονται τώρα, με τον Βέρτζο να είναι και αυτός εξαιρετικός.

Η πίεση της ΑΕΛ ήταν ασφυκτική στο τέλος, όπως και δυνατά τα μαρκαρίσματα ενώ η Κέρκυρα τα εκμεταλλεύτηκε αυτά για να κάνει καθυστερήσεις που ανάγκασε τον καλό διαιτητή Ευαγγέλου να κρατήσει οκτώ λεπτά καθυστερήσεων στο τέλος του παιχνιδιού.

Δυστυχώς δεν μπόρεσαν οι «βυσσινί» να κάνουν ευκαιρίες ενώ δεν είχαν και την τύχη προηγούμενων αγώνων που με μια φάση κέρδιζαν το παιχνίδι (π.χ. στην Καλλιθέα) ή έβαζε γκολ ο τερματοφύλακας και ισοφάριζε (στην Πάτρα ο Ξενοδόχοφ με την Παναχαϊκή).

Από δω και πέρα αυτή η ήττα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και η ομάδα να κοιτάξει μπροστά μια και το πρωτάθλημα βρίσκεται στην 11η αγωνιστική και το κυριότερο να μην υπάρξει εσωστρέφεια ικανή να καταστρέψει ό,τι «έχτισε» μέσα σε τέσσερις μήνες.

Το μόνο άσχημο είναι ότι η συγκεκριμένη ήττα προήλθε από μια ανταγωνίστρια ομάδα ενώ έχασε και τον Αναστασόπουλο που αποβλήθηκε στο 90’+3’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστή). Πάντως δεν έφερε αυτό το χαμένο παιχνίδι και την καταστροφή ούτε μπορεί να χαλάσει τη βαθμολογική εικόνα των δέκα πρώτων αγωνιστικών. Όλες οι ομάδες κάποτε χάνουν...

O ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ έκανε ένα μείγμα στην αρχική ενδεκάδα μεταξύ των δύο ενδεκάδων που έπαιξαν η μια την περασμένη αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή (1-1) και η άλλη στο κύπελλο στον αγώνα με την Ξάνθη. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν η τακτική το 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Νικολακάκη (δεξιά), Βέρτζο, Κομεσίδη (σέντερ μπακ), Μονιάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Ναγιάρ, πιο μπροστά τους Κουτσιανικούλη (αριστερά), Λαμπρόπουλο, Ροβίθη (δεξιά) και πιο μπροστά τον Μπόγιοβιτς.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε πολύ δυνατά, αιφνιδίασε την Κέρκυρα που έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Και στο 8’ Λαμπρόπουλος για κλάσματα του δευτερολέπτου έχασε ένα τέρμα αφού τον πρόλαβε ο Ντιόγκο.

Από το 15’ και μετά ισορρόπησε το παιχνίδι με την Κέρκυρα να έχει καλύτερη τακτική και να απειλεί την ΑΕΛ κάτι που κατάφερε να το μετουσιώσει σε τέρμα στο 35’ με τον Ζορμπά.

Η λαρισινή ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει άμεσα αλλά ούτε και να ξεκινήσει καλά το δεύτερο μέρος.

Κάπου εκεί (60’) αρχίζει το παιχνίδι να αλλάζει. Ο Ντόστανιτς κάνει αλλαγές και βάζει τον Μαρουκάκη σαν δεύτερο φορ δίπλα στον Μπόγιοβιτς ενώ η Κέρκυρα χάνει με τραυματισμούς τον Ντουαλά και τον Ζορμπά.

Η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει υπέρ της ΑΕΛ που συνεχώς έχει κατοχή της μπάλας αλλά μέχρι το τέλος δεν μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία. Στις καθυστερήσεις κατάφερε να απειλήσει τον Γκουτζαβασίλη με τον Μαρουκάκη και τον Μπόγιοβιτς αλλά δεν ήταν εύστοχοι.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια νίκη σε ένα παιχνίδι διάρκειας 99 λεπτών (οκτώ λεπτά καθυστέρηση στο δεύτερο μέρος και ένα στο πρώτο) ενώ η ΑΕΛ για ένα ακόμα παιχνίδι τελείωσε με δέκα παίκτες (τέσσερα σε έντεκα αγώνες και δεύτερο συνεχόμενο στο πρωτάθλημα).

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

8’: Μπαλιά του Ροβίθη στον Λαμπρόπουλο που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή μόνος προ του Γκουτζαβασίλη αλλά προλαβαίνει ο Ντιόγκο και αποκρούει.

17’: Σουτ του Κοντού μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

23’: Μπαλιά του Γκόμεζ στον Σουάνη και τελευταία στιγμή αποκρούει ο Βέρτζος.

32’:Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ντουαλά, η μπάλα στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

34’: Μακρινό σουτ του Κρητικού η μπάλα καταλήγει άουτ.

35’: Σέντρα του Κρητικού και ο Ζορμπάς με κεφαλιά κάνει το 0-1.

37’: Εκτέλεση φάουλ του Ναγιάρ, ο Μπόγιοβιτς πιεζόμενος κάνει κεφαλιά η μπάλα στην αγκαλιά του Γκουτζαβασίλη.

47’: Ανάποδο ψαλίδι του Σουάνη η μπάλα στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

54’: Σουτ του Ζορμπά έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ξενοδόχοφ.

58’: Σουτ του Κοντού έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

60’: Μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Γκουτζαβασίλης η μπάλα καταλήγει άουτ.

73’: Διαγώνιο σουτ του Ντιόγκο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

76’: Σουτ του Ουρτάδο μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

78’: Εκτέλεση φάουλ του Κοντού η μπάλα καταλήγει άουτ.

88’: Σέντρα Μπουντόπουλου από δεξιά, ο Βέρτζος πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκουτζαβασίλη.

90+2’: Μπαλιά του Αναστασόπουλου στον Μαρουκάκαη που πιάνει ανάποδη κεφαλιά και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκουτζαβασίλη.

90’+4’: Ο Μπουντόπουλος εκτελεί κόρνερ και ο Μπόγιοβιτς από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκουτζαβασίλη.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ δεν υπήρχε κάποιος που να ξεχώρισε ιδιαίτερα. Στην άμυνα ο Ξενοδόχοφ δεν πιέστηκε, ο Μονιάκης ήταν ο καλύτερος της γραμμής για να τον ακολουθήσει ο Βέρτζος. Ο Νικολακάκης με τον Κομεσίδη δεν πήγαν καλά. Ο Αναστασόπουλος σε ένα ακόμα παιχνίδι ανεξάντλητος (αλλά το πλήρωσε με την αποβολή του). Ο Ναγιάρ και αυτός δεν βοήθησε ενώ είχε πολλά νεύρα. Ο Ροβίθης καλός ενώ ο Λαμπρόπουλος πήγε καλά στην αρχή και μετά έδειξε κουρασμένος. Δικαιολογημένα αφού είχε να παίξει δυο συνεχόμενα παιχνίδια πολύ καιρό. Ο Κουτσιανικούλης μέτριος όπως και ο Μπόγιοβιτς. Κατώτερος του αναμενομένου ο Μαρουκάκης όπως και Ουρτάδο. Αντίθετα ο Μπουντόπουλος τα πήγε αρκετά καλά.

Από την Κέρκυρα κορυφαίος ο Βενέτης με τον Καρντόζο. Πολύ καλός ο Ντιόγκο με τον 20χρονο Κρητικό (σπουδαίο ταλέντο). Αποτελεσματικός ο Ζορμπάς ενώ βοήθησε ο Ντουαλά όσο έπαιξε με πολύ κράτημα μπάλας και με καλή κίνηση.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Ευαγγέλου (Αθηνών) ήταν πολύ καλός και σωστές οι αποφάσεις του. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ροβίθη, Αναστασόπουλο (δυο και με τη δεύτερη αποβλήθηκε), Βέρτζο, Σουάνη, Παρασκευαΐδη, Ντιόγκο.

Σωστοί οι δυο βοηθοί Αργυρός, Γιαννουγλίδης του ιδίου συνδέσμου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Κομεσίδης, Βέρτζος, Ροβίθης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (56’Μπουντόπουλος), Ναγιάρ (75’Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (56’ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γκουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιόγκο, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Καρντόσο, Κόντος (86’ Νταντίδης), Κρητικός, Ζορμπάς (67’ Φάμπιο), Ντουαλά (56’ Καπάνταης), Σουάνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass